Як українською сказати "беушний": яку помилку ми часто робимо, не підозрюючи про це
Як українською сказати "беушний": яку помилку ми часто робимо, не підозрюючи про це

Як українською сказати "беушний": яку помилку ми часто робимо, не підозрюючи про це

Насправді це слово використовувати не можна – його варто уникати з усіх сил.

Нерідко у багатьох із нас може виникати запитання, як же правильно називати речі, які вже не нові й були у вжитку. Коли у розмові згадується про такі речі, то досить часто можна почути слово "беушний". Цікаво, що на сайтах з оголошеннями про продаж таких предметів також може зустрічатися скорочена версія цього слова – "б/у".

Але так казати неправильно. Замість слова "беушний" треба вживати інше слово, яке є питомо українським. Про це розповіла автор і ведуча програми "Правильно українською" на "Радіо Трек" Ольга Багній.

"Як ви називаєте речі, які вже були в користуванні? Беушні? А може "бувші у користуванні"? Найчастіше можна почути саме такі варіанти, але вони неправильні. Тому що речі, які вже були у користуванні, чи називаємо "вживані речі". Наприклад, "уживане авто", "уживане пальто". Ось так правильно українською", – пояснила вона.

Дивіться відео про те, як українською сказати "беушний":

Хто така Ольга Багній?

Ольга Багній – автор і ведуча програми "Правильно українською" та ще двох радіопрограм на "Радіо Трек". Веде TikTok-канал про українську мову.

Раніше Ольга Багній раніше розповіла, що означає "зіркий". Більшість з нас знайомі з більш поширеним синонімом цього слова.

Також раніше Ольга Багній як сказати українською "паєтки". Насправді замість цього слова потрібно використовувати інший милозвучний український термін.

Вас також може зацікавити:

Джерело матеріала
loader
loader