На Сумщині РФ вдарила по підстанції, поранено 6 енергетиків
На Сумщині РФ вдарила по підстанції, поранено 6 енергетиків

На Сумщині РФ вдарила по підстанції, поранено 6 енергетиків

Війська Росії атакували підстанцію в Запорізькій області, внаслідок чого шестеро працівників отримали поранення. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства енергетики.

- У Сумській області внаслідок обстрілу території підстанції пошкоджено будівлю, що призвело до знеструмлення підстанцій, побутових споживачів та одного з енергетичних об'єктів. Харчування відновлено. Водночас, шестеро працівників отримали вибухові травми. Усіх постраждалих доставлено до лікарні, - йдеться в повідомленні.

Ще один енергетик отримав поранення у Харківській області. За даними Міністерства, електромонтер настав на міну під час виконання робіт. В результаті він отримав травму нижньої кінцівки. Потерпілого доправили до лікарні.

Також у відомстві зазначили, що протягом доби через обстріл Росії було знеструмлено Донецьку, Кіровоградську, Сумську, Харківську, Херсонську та Чернігівську області. У Дніпропетровській області під час огляду території підстанції виявлено нерозірваний снаряд. Його вилучили спеціалісти.

  • 9 вересня росіяни обстрілювали цивільну енергетичну інфраструктуру у Дніпропетровській, Донецькій, Миколаївській, Полтавській, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях.
  • 12 вересня у Міненерго заявили, що з жовтня 2022 р. Росія завдала понад тисячу ударів по об'єктах української енергетичної інфраструктури. Тільки цього року внаслідок ворожих атак було втрачено 9 ГВт потужностей, що генерують.
Теги за темою
Обстріл
Джерело матеріала
loader
loader