Надзвичайно рідкісний і коштовний прототип комп'ютера Apple виставили на аукціон
Надзвичайно рідкісний і коштовний прототип комп'ютера Apple виставили на аукціон

Надзвичайно рідкісний і коштовний прототип комп'ютера Apple виставили на аукціон

Що відомо про цей Macintosh 1983 року

Прототип #M0001 оснащений власним дисководом Apple "Twiggy". Apple швидко відмовилася від дизайну "Twiggy" через проблеми з продуктивністю, а натомість узяла дисководи від Sony. Тож таких комп'ютерів у світі не просто дуже мало – їх усього два, що робить лот вельми цінним для колекціонерів, йдеться на сайті Bonhams.

Якою ж може бути ціна? Початкова вартість сказана на сайті як "80 000 – 120 000 доларів". Однак врешті вона зросте під час торгів. Очікується, що комп'ютер поб'є рекорд іншої такої моделі, яку у 2019 році продали за 150 075 доларів.

  • Зазначається, що комп'ютер Macintosh має дисковод з відповідним слотом на передній панелі, а також прототипи миші й клавіатури у комплекті.
  • Усередині – логічна плата 820-0086-00, запатентована у 1983 році. На неї нанесено зображення Жан-Мішеля Фолона, відомого як "Mac Man" (містер Макінтош).
  • Корпус пластиковий, 330x245x250 міліметрів, з гладкою пластиковою передньою панеллю та з текстурованим пластиковим корпусом, на якому є підпис команди Macintosh, виліплений на внутрішній стороні.
  • На жаль, у комп'ютера відсутня одна з гумових ніжок.

Macintosh M0001
Macintosh M0001 / Фото Bonhams

Новий Macintosh був уперше представлений під час Суперкубка XVIII. Компанія показала рекламу, яка презентувала глядачам і комп'ютер, і саму компанію – круту, бунтівну і героїчну, яка збиралася змінити світ назавжди. Хоча спочатку продажі були млявими, зрештою дизайн все-в-одному взяв своє.

Теги за темою
Apple Техно Ґаджети
Джерело матеріала
loader
loader