Новий BMW XM розігнали до колосальних 900 к.с.
Новий BMW XM розігнали до колосальних 900 к.с.

Новий BMW XM розігнали до колосальних 900 к.с.

Німецьке ательє Manhart представило доопрацьований кросовер BMW XM. Йому збільшили віддачу двигуна до 900 к.с., а також удосконалили екстер’єр.

Проект отримав назву MHXM 900 і за основу фахівці ательє взяли флагманський XM Label Red. Його зробили ще брутальніше на вигляд, встановивши обвіс з полірованого карбону. Автомобіль отримав спліттер та передні повітрозабірники з вуглецевого волокна, масивний спойлер на даху та розширені бічні пороги, а також кастомний капот та сміливий дифузор на кормі. Ще можна відзначити матово-сіру плівку, якою покрили кузов цього XM.

Новий BMW XM розігнали до колосальних 900 к.с. - Фото 1

На доопрацьований кросовер BMW встановили 24-дюймові колісні диски з низькопрофільними шинами розміром 295/30 ZR24 спереду та 355/25 ZR24 ззаду, а ще вихлопну систему Akrapovic. Також він отримав комплект укорочених пружин H&R, завдяки яким дорожній просвіт зменшився. Салон авто майже не торкнулися зміни. Тюнери тільки додали елементів з карбону та нові матеріали в обробці.

Новий BMW XM розігнали до колосальних 900 к.с. - Фото 2

Основний акцент фахівці Manhart зробили на силовій установці, яка складається з 4,4-літрового V8 з подвійним турбонаддувом, що працює в парі з електромотором. Віддачу установки збільшили з 738 до 900 к.с., а крутний момент виріс до 1200 Нм. Як наслідок, кросовер здатний розганятися з місця до «сотні» за 4 секунди. Таким чином він став найпотужнішим в історії BMW.

Вартість комплекту в ательє не озвучили. Зазначається, що новий автомобіль із цим тюнінгом обійдеться мінімум у 200 тисяч євро.

/
Новий BMW XM розігнали до колосальних 900 к.с. - Фото 3
Новий BMW XM розігнали до колосальних 900 к.с. - Фото 4
Новий BMW XM розігнали до колосальних 900 к.с. - Фото 5
Джерело матеріала