Новий прем'єр Японії запевнив у підтримці України та продовженні санкцій проти РФ
Новий прем'єр Японії запевнив у підтримці України та продовженні санкцій проти РФ

Новий прем'єр Японії запевнив у підтримці України та продовженні санкцій проти РФ

Прем'єр-міністр Японії Шіґеру Ішіба заявив, що Японія продовжуватиме підтримку України та рішучі санкції проти Росії, оскільки її агресія досі триває.

Про це новий глава японського уряду заявив у своїй програмній промові в парламенті, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Офісу прем'єр-міністра Японії.

«Ми захищатимемо Японію в умовах радикально мінливого безпекового середовища. Агресія проти України з боку Росії, постійного члена Ради Безпеки ООН, все ще триває, війна не припиняється. Сьогодні Україна, а завтра може бути Східна Азія. Багато людей цим стурбовані", - сказав Ішіба.

Він додав, що має своє бачення того, чому стримування не спрацювало у випадку з Україною, і заявив, що Японія продовжуватиме рішуче просувати санкції проти Росії та підтримку України.

Ішіба також зазначив, що Японія, спираючись на американсько-японський альянс, збільшуватиме кількість дружніх країн-однодумців для підтримання миру в країні та стабільності у регіоні через дипломатію, засновану на реалістичних національних інтересах. При цьому він акцентував, що Японія дотримуватиметься міжнародного порядку, заснованого на верховенстві права, відповідно до бачення вільного і відкритого Індо-Тихоокеанського регіону.

Стосовно відносин з Росією, він наголосив, що Японія, попри складнощі в японсько-російських відносинах,продовжуватиме свою попередню політику, спрямовану на вирішення територіальних питань та укладення мирного договору.

Як повідомляв Укрінформ, новим прем’єр-міністром Японії став лідер правлячої в країні Ліберально-демократичної партії Шіґеру Ішіба.

Фото: Kim Kyung-Hoon - Pool

Теги за темою
Японія
Джерело матеріала
loader
loader