Три температурні зони та дощовий фронт: прогноз погоди на 4 жовтня
Три температурні зони та дощовий фронт: прогноз погоди на 4 жовтня

Три температурні зони та дощовий фронт: прогноз погоди на 4 жовтня

4 жовтня в Україні очікується мінлива хмарність. Мешканці західних регіонів та Житомирщини відчують подих осені у вигляді помірних дощів, а на Закарпатті подекуди навіть зіллються значні опади.

Про це пише "Хвиля", посилаючись на повідомлення Укргідрометцентру.

Вдень дощова хвиля дістанеться Київської та Чернігівської областей, де пройдуть невеликі дощі. Решта України залишиться сухою. Вітер задасть південний напрямок для більшості регіонів, тільки в західних областях подіє з північного сходу. Його сила буде помірною – від 5 до 10 метрів за секунду.

Прогноз погоди на осінь
Прогноз погоди на осінь

Вночі термометри покажуть від 5 до 13 градусів тепла із приємним теплом до 17 градусів на узбережжях морів. Денна температура розділить країну на три зони: західні області прохолодно зустрінуть день із 12-17 градусами тепла, північні регіони насолодяться комфортними 17-22 градусами, а решта України потішиться літнім теплом 21-26 градусів.

Три температурні зони та дощовий фронт: прогноз погоди на 4 жовтня - Фото 2

Окремо слід зазначити погоду у столичному регіоні. Київщина зустріне ранок при температурі 8-13 градусів, а вдень повітря прогріється до приємних 17-22 градусів. Сам Київ буде трохи теплішим: вночі 11-13 градусів, а вдень 20-22 градуси тепла.

Синоптики попередили про підвищену пожежну небезпеку, яка триватиме з 4 по 6 жовтня у південних, більшості центральних, Харківській, Київській, Сумській, а також 4 жовтня у Житомирській та Чернігівській областях.

Три температурні зони та дощовий фронт: прогноз погоди на 4 жовтня - Фото 3

Для західних регіонів також актуальним є гідрологічне попередження: через очікувані опади 4-5 жовтня рівні води в річках Закарпаття та басейну Дністра можуть підвищитися на 0,3-1,5 метра. Втім, ця зміна відбуватиметься в межах русел і не повинна спричинити негативних наслідків.

Нагадаємо, раніше синопітк Діденко попередила, що 5-6 жовтня дощі поширяться на більшу частину країни, крім східних та південно-східних регіонів. А з неділі опади почнуть залишати Карпати.

Теги за темою
прогноз погоди
Джерело матеріала
loader
loader