У Боснії та Герцеговині оголосили стан стихійного лиха - щонайменше 18 загиблих
У Боснії та Герцеговині оголосили стан стихійного лиха - щонайменше 18 загиблих

У Боснії та Герцеговині оголосили стан стихійного лиха - щонайменше 18 загиблих

У п'ятницю, 4 жовтня, влада Боснії та Герцеговини оголосила стан стихійного лиха через повені. Рясні дощі спричинили масштабні підтоплення та зсуви в країні. Про це повідомляє BalkanInsight.

Число загиблих внаслідок смертельної стихії в країні зросло до 18 людей. Рятувальні операції продовжуються в найбільш постраждалих частинах країни, що розташовані в центральній частині Балканського півострова. Проте до вечора п'ятниці рятувальники ще не змогли дістатися деяких районів через погані погодні умови. Пошуково-рятувальні роботи проводяться за участю підрозділів цивільного захисту, підрозділів Червоного Хреста та Гірничо-рятувальної служби.

Уряд уже анонсував виділення додаткових коштів та направлення додаткових підрозділів армії до зони лиха. На сьогодні деякі частини міста Ябланиця в кантоні Герцеговина-Неретва втратили всі шляхи сполучення через повені. Також є інформація про те, що дорога між Сараєвим та Мостаром була сильно пошкоджена. Сусідні країни вже пообіцяли надати допомогу.

  • У ніч на п'ятницю потужна злива пройшла в Боснії та Герцеговині, привівши до затоплення кількох міст у центральній та південній частинах країни, заблокувавши дороги та спричинили відключення електроенергії.
  • З 14 вересня Центральна та Східна Європа страждає від повеней, спричинених зливами через шторм “Борис”. Жертвами стали щонайменше 23 особи. У ліквідації наслідків повені у Польщі задіяно понад 23 тисячі солдатів. Польський уряд вперше запровадив стан стихійного лиха у районах на південному заході.
Джерело матеріала
loader
loader