У частині Сумщини та Полтавщини ввели аварійні відключення світла
У частині Сумщини та Полтавщини ввели аварійні відключення світла

У частині Сумщини та Полтавщини ввели аварійні відключення світла

Через наслідки російської атаки у частині Сумської та Полтавської областей застосовуються аварійні відключення електроенергії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК "Укренерго" у Фейсбуці.

Зазначається, що внаслідок атаки дронами 3 жовтня знеструмлювалась частина Сумської області. Енергетики невідкладно розпочали відновлювальні роботи й відновили електропостачання. Однак, для остаточного усунення наслідків обстрілу ще потрібен певний час.

"З метою недопущення перевантаження обладнання в основній мережі – о 10:25 в Сумській і Полтавській областях вимушено були запроваджені аварійні відключення. Про скасування графіків аварійних відключень (ГАВ) буде повідомлено додатково", - повідомили в Укренерго.

У компанії також фіксують збільшення споживання електрики. Так, станом на 09:30 4 жовтня споживання електроенергії в Україні на 1,9% перевищувало показники минулої доби.

Імпорт електроенергії запланований упродовж доби з Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини, Молдови загальним обсягом 4 099 МВт-год.

Як повідомлялося, вранці 3 жовтня через наслідки російської атаки у частині Харківської та Полтавської областей застосовувались аварійні відключення електроенергії.

Джерело матеріала
loader