Чехія та Україна виготовлятимуть артилерійські боєприпаси у наступному році
Чехія та Україна виготовлятимуть артилерійські боєприпаси у наступному році

Чехія та Україна виготовлятимуть артилерійські боєприпаси у наступному році

Що відомо про угоду

Ця угода є частиною ширшого пакету контрактів, підписаних обома компаніями 2 жовтня 2024 року під час Міжнародного форуму оборонних індустрій, повідомляє CSG.

Згідно з угодою, CSG надасть українському виробнику необхідні технології та підтримку для запуску виробництва артилерійських снарядів безпосередньо в Україні.

Комерційний директор CSG Defence Річард Кубена вважає угоду про співпрацю щодо виробництва великокаліберних боєприпасів в Україні важливою.

Підписання угоди про локалізацію виробництва танкових і артилерійських боєприпасів CSG в Україні було продиктовано головним чином тим, що ми усвідомлюємо важливість для України виробляти військове обладнання на власній території,
– каже директор.

Скільки боєприпасів хочуть виготовити

Згідно з планами, у 2025 році в рамках співпраці між CSG та "Українською бронетехнікою" буде вироблено 100 тисяч одиниць боєприпасів, а у 2026 році річний обсяг виробництва перевищить 300 тисяч одиниць.

Зауважте! Виробництво боєприпасів здійснюватиметься як у Чехії, так і в Україні з метою збільшення та прискорення поставок для української армії та зниження вартості артилерійських снарядів.

Що відомо про CSG


CSG є однією з компаній, що підтримувала Україну задовго до російської військової агресії. Ще у 2018 році компанії-члени CSG поставили в Україну десятки самохідних гаубиць та бойових машин піхоти. Після того як Росія розпочала вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року, компанії-члени Czechoslovak Group здійснили більш масштабні поставки військової техніки, включаючи танки, бойові машини піхоти, самохідні гаубиці та системи протиповітряної оборони.
Теги за темою
Гроші Чехія
Джерело матеріала
loader