В Енергодарі вибухнув автомобіль з екс-чиновником ЗАЕС, який перейшов на бік росіян
В Енергодарі вибухнув автомобіль з екс-чиновником ЗАЕС, який перейшов на бік росіян

В Енергодарі вибухнув автомобіль з екс-чиновником ЗАЕС, який перейшов на бік росіян

У тимчасово окупованому Енергодарі Запорізької області стався вибух автомобіля, в якому був колишній начальник фізичної охорони Запорізької атомної електростанції Андрій Короткий. З початку війни він перейшов на бік росіян. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління розвідки.

- Близько 7-ї ранку в тимчасово окупованому Енергодарі вибухнув автомобіль, в якому знаходився військовий злочинець - "начальник фізичної охорони" Запорізької атомної електростанції Короткий Андрій Юрійович, причетний до організації та виконання воєнних злочинів та репресій українців в окупації, - повідомили у спецслужбі.

Як зазначили у ГУР, після захоплення ЗАЕС Короткий добровільно пішов на співпрацю з росіянами. За даними розвідки, він видав російським військовим списки працівників станції за їхніми персональними даними, а також вказав громадян із проукраїнською позицією. Також ексчиновник був членом російської політсили.

- Брав участь у репресіях персоналу атомної електростанції, воєнних злочинах проти громадянських громадян тимчасово окупованого Енергодару. Постійно організовував заходи, спрямовані на підтримку російської окупаційної армії. Як член партії Путіна "Єдина Росія" очолював в Енергодарі так звану "раду депутатів", - наголосили у відомстві.

  • 5 травня в окупованому Бердянську висадили в повітря машину співробітника колонії, причетного до тортур над українськими полоненими.
  • 2 жовтня внаслідок ранкового вибуху в окупованому Бердянську загинув суддя Віталій Ломейко, який перейшов на бік Росії.
Теги за темою
Вибух
Джерело матеріала
loader
loader