В Україні стартував прийом заявок на нову допомогу для переселенців
В Україні стартував прийом заявок на нову допомогу для переселенців

В Україні стартував прийом заявок на нову допомогу для переселенців

Благодійний фонд "Право на захист" за підтримки UHF розпочав збір даних для надання грошової допомоги на оренду житла внутрішньо переміщеним особам (ВПО) у 2024 році.

Як повідомляється на сайті організації, проект реалізується у Вінниці, Вінницькій області, Дніпрі та Дніпропетровській області. Мета програми – підтримати сім'ї ВПО, які вимушено перемістилися після 24 лютого 2022 року, та сприяти їх інтеграції в нових громадах протягом 6 місяців.

На допомогу можуть претендувати сім'ї ВПО, які ще не отримували цільової грошової допомоги на оренду житла від міжнародних організацій. Програма орієнтована на кілька категорій ВПО, включаючи тих, хто проживає у тимчасовому житлі, що перебувають під загрозою виселення, особливо зі шкіл та дитячих садків, а також тих, хто вже винаймає житло, але ризикує його втратити.

Виплати переселенцям
Виплати переселенцям

Претенденти повинні відповідати хоча б одному з критеріїв уразливості, серед яких:

  • самотні батьки з дітьми до 18 років,
  • сім'ї з людьми похилого віку (від 55 років),
  • сім'ї з людьми з особливими потребами,
  • прийомні сім'ї, які виховують дітей без супроводу,
  • домогосподарства з трьома та більше дітьми до 18 років,
  • сім'ї з вагітними жінками чи дітьми до трьох років.

Учасники програми повинні бути спроможними сплачувати приватну оренду житла після закінчення терміну дії програми та мати можливість знайти житло для оренди, сплативши перші два місяці самостійно.

Виплати переселенцям
Виплати переселенцям

Для подання заявки на участь необхідно заповнити анкету за посиланням https://forms.gle/Mea6D6UNZKzcpouU8 . Виплати здійснюватимуться трьома платежами на банківський рахунок учасника. Рахунок має бути дійсним ще мінімум 6-8 місяців, бути гривневим та не бути соціальним, кредитним чи пов'язаним із програмами "еПідтримка" / "єМалятко".

Для отримання додаткової інформації та уточнень можна звернутися на гарячу лінію за номером 0800750104 або електронною поштою cash.assistance@r2p.org.ua . Також є форма зворотного зв'язку на сайті Фонду.

Раніше повідомляли, що в Україні пропонують забрати кошти з рахунків пенсіонерів-переселенців.

Джерело матеріала
loader