Учні 1-4 класів будуть харчуватися в школах безкоштовно
Учні 1-4 класів будуть харчуватися в школах безкоштовно

Учні 1-4 класів будуть харчуватися в школах безкоштовно

З жовтня харчування для учнів 1-4 класів українських шкіл буде безкоштовним. Для цього на 2024 рік із бюджету було виділено 2 мільярди гривень. Гроші передадуть місцевим громадам у формі субвенції, повідомили у Міністерстві освіти та науки.

– Раніше гарячими обідами забезпечували лише учнів із пільгами, а фінансування покривали за рахунок місцевих бюджетів. Але державна субвенція допоможе гарантувати належний рівень харчування для всіх учнів початкових класів, а також сприятиме формуванню правильних харчових звичок із раннього віку, - зазначили у МОН.

Кабінет міністрів уже затвердив механізм розподілу коштів, який має створити рівні умови для організації харчування у всіх школах країни. Субвенцію можна використовувати як для придбання продуктів, так і для оплати послуг кейтерингу або аутсорсингу. При цьому розрахунок вартості харчування для учнів початкових класів не повинен перевищувати вартість харчування для учнів 5-11 (12) класів.

  • 9 вересня стало відомо, що в офіційному шкільному підручнику української мови для 7-х класів розміщено мапу України без Криму та окупованих територій Донбасу.
  • 7 серпня Міністерство освіти і науки України заявило, що проведе службове розслідування із закупівлі Інститутом модернізації змісту освіти підручників для дітей із особливими освітніми потребами за завищеною ціною.
Теги за темою
Діти Школа
Джерело матеріала
loader
loader