У YASNO попередили про зміни у тарифах: скільки доведеться платити за світло
У YASNO попередили про зміни у тарифах: скільки доведеться платити за світло

У YASNO попередили про зміни у тарифах: скільки доведеться платити за світло

Тарифні зміни у жовтні торкнуться частини побутових споживачів електроенергії. Хто платитиме за спеціальною ціною, розповіли у компанії YASNO.

З 1 жовтня для домогосподарств з електроопаленням діятиме пільговий тариф на світ. Для решти споживачів в оплаті за електрику нічого не зміниться.

Платіжка за світло. Фото: скрін youtube

Так, згідно з ухвалою Кабміну, знижена ціна на світ для населення передбачена для громадян, які встановили електроопалювальні установки з дотриманням вимог законодавства. Для таких споживачів діятиме спеціальний тариф – 2,64 гривні за кВт.

Зазначається, що пільговий тариф застосовуватиметься лише за умови, що домогосподарство споживає щомісяця не більше ніж 2000 кВт/год. Якщо споживання виявиться вищим, рахунок буде виставлено по тарифу 4,32 гривні за кВт/год.

Електроенергія. Фото: скрін youtube

Пільговий тариф встановлюється виключно на опалювальний сезон – з 1 жовтня 2024 року до 30 квітня 2025 року.

Крім того, залишається діяти "нічний" тариф для власників двозонних лічильників. Наприклад, якщо в будинку електроопалення і встановлений такий лічильник, то з 23:00 до 7:00 світло коштуватиме лише 1,32 гривні за кВт.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, підвищення тарифу на передачу електроенергії: чи "схуднуть" гаманці простих українців.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ситуація зі світлом в Україні: встановлення міні-ТЕС та нові граничні ціни на електроенергію.

Джерело матеріала
loader