ВАКС заочно взяв під варту екснардепа-втікача
ВАКС заочно взяв під варту екснардепа-втікача

ВАКС заочно взяв під варту екснардепа-втікача


Колишнього народного обранця обвинувачують у справі щодо заволодіння понад 1,5 млрд грн компаній Черкасиобленерго та Запоріжжяобленерго.

Вищий антикорупційний суд у п’ятницю, 4 жовтня, постановив заочно взятипід варту колишнього народного депутата, якого обвинувачують у справі щодо заволодіння понад 1,5 млрд грн компаній Черкасиобленерго та Запоріжжяобленерго. Про це повідомила пресслужба .

Зазначається, що ВАКС також постановив здійснювати щодо колишнього народного обранця спеціальне судове провадження за відсутності обвинуваченого (in absentia).

У суді не називають прізвища фігуранта, проте правозахисна організація Transparency International Ukraine , що йде мова про Дмитра Крючкова.

Там додали, що 3 жовтня 2024 року колегія суддів ВАКС оголосила Дмитра Крючкова в міжнародний розшук. Відомо, що колишній нардеп виїхав закордон 15 лютого 2024 року та не повернувся.

Крючкова обвинувачують у заволодінні понад 1,5 млрд грн компаній Черкасиобленерго та Запоріжжяобленерго. Розслідуванням справи про привласнення майна Запоріжжяобленерго в особливо великих розмірах детективи НАБУ займаються з 2015 року.

Нагадаємо, 15 квітня 2020 року Дмитра Крючкова екстрадували з Німеччини, а пізніше він дав свідчення у справі про корупцію в енергетиці України. Через тиждень він вийшов з СІЗО під заставу в 7 млн ​​гривень.



Теги за темою
Корупція
Джерело матеріала
loader
loader