Більше ця проблема не потурбує: як впоратися із запріванням скла в авто
Більше ця проблема не потурбує: як впоратися із запріванням скла в авто

Більше ця проблема не потурбує: як впоратися із запріванням скла в авто

Осіння прохолода для автомобілістів несе нову проблему – скло автомобіля починає запітніти.

Ця проблема викликає низку незручностей: від естетичного вигляду до проблем із видимістю на дорозі.

Запітніле скло, фото kolobok

Є маса коштів на ринку, які прибирають конденсат або запобігають його появі. Однак можна спробувати і доступніші способи, щоб позбутися цієї проблеми назавжди. Або знизити появу конденсату на скляних поверхнях автомобіля.

Конденсат з'являється традиційно, коли температура в салоні автомобіля та на вулиці відрізняється. Така проблема може бути не лише природним явищем, а й від дихання пасажирів. Також лобове скло та двері можуть не щільно прилягати за відсутності герметичності. У цих випадках достатньо усунути ці проблеми та зникне конденсат.

Негода в автомобілі. Фото Freepik

Проти запотівання ефективно справляється піна для гоління. На серветку слід нанести піну та розтерти по склу. Через 10 хвилин вже сухою ганчіркою прибрати залишок зі скла. Піна створить захисний шар, який запобігатиме виникненню конденсату. Цей шар діятиме близько місяця.

Найефективніший і очевидніший спосіб – включення обігрівача. Він стабілізує температуру, і конденсат сам зникне з вікон та лобового скла. Допомагають відчинені вікна автомобіля. Свіже повітря оновлює температуру в салоні та виключає різницю, яка і була причиною конденсату.

Автомобіль, фото: скріншот

Крім того, іноді досить просто увімкнути двірники. Вони швидко впораються із запітнінням та покращать видимість дороги в рази.

Пакети із силікагелем стануть ефективними помічниками для автомобілістів. Їх слід розмістити на панелі біля скла. Вони швидко усунуть надмірну вологість і позбавлять вічної проблеми конденсату.

Двірники, скріншот: YouTube

Раніше ми повідомляли, що шини, щітки склоочисника, фари та фільтр: 4 основні кроки, які потрібно зробити з авто восени.

Джерело матеріала
loader