Інтерфейс смартфонів Samsung кардинально зміниться з виходом One UI 7
Інтерфейс смартфонів Samsung кардинально зміниться з виходом One UI 7

Інтерфейс смартфонів Samsung кардинально зміниться з виходом One UI 7

Наступне велике оновлення One UI 7 – інтерфейсу для мобільних пристроїв Samsung – буде ознаменовано радикальними змінами зовнішнього вигляду. Про це повідомляє CNET з посиланням на заяву Саллі Хесун Чон (Sally Hyesoon Jeong), виконавчого віце-президента Samsung Electronics та керівника відділу досліджень та розробки фреймворку.

Бета-версія Samsung One UI 7 вийде вже цього року, а загальнодоступний варіант дебютує наступного одночасно з випуском чергового флагманського телефону компанії — ймовірно, йдеться про Galaxy S25. «Ми тестуємо абсолютно новий дизайн [інтерфейсу користувача]. One UI 7 привнесе новий вигляд у весь інтерфейс», — заявила пані Чон. Вона не почала розповідати про оновлення докладно і не показала, як виглядатиме новий інтерфейс. Але наголосила, що мета нововведення — дати користувачеві можливість краще розуміти, що він робить та «мінімізувати складнощі». У рамках редизайну Samsung покращила анімацію та розробила нову систему розмиття елементів.

Як ще один приклад вона навела оновлену сітку домашнього екрана One UI 7. «Вона краще організована і простіша у використанні, забезпечуючи акуратний домашній екран незалежно від того, які пристрої Galaxy використовуються», — розповіла топ-менеджер. Оновлений Samsung One UI 7 буде відповідати останнім тенденціям: Apple iOS 18 з’явилася можливість вручну переставляти значки програм на домашньому екрані; Google навчила помічника зі штучним інтелектом Gemini відповідати на запитання про те, що відображається на екрані телефону.

One UI – це створена Samsung перероблена версія Android. Компанія зазвичай починає оновлення ПЗ з пристроїв останнього покоління, після чого настає черга старішої продукції. Смартфони Samsung складають близько 20% смартфонів у всьому світі. Останніми роками корейський виробник розгорнув на своїх Android-гаджетах глибші зміни: зокрема, переробив камеру, впровадив підтримку ключів доступу для безпарольної авторизації та переніс пакет функцій штучного інтелекту Galaxy AI на інші пристрої.

Джерело матеріала
loader