Російські загарбники стратили чотирьох українських військових на Харківщині
Російські загарбники стратили чотирьох українських військових на Харківщині

Російські загарбники стратили чотирьох українських військових на Харківщині

Російські загарбники стратили за наказом свого командування на території агрегатного заводу у місті Вовчанськ на Харківщині чотирьох українських військових. Про це повідомила обласна прокуратура у суботу, 5 жовтня.

Розслідування злочину

"Прокурорами вже розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, пов’язаних з умисним вбивством чотирьох військовополонених – військовослужбовців Збройних сил України, яких російські військові за наказом командування влітку 2024 року стратили на території агрегатного заводу у місті Вовчанськ", – йдеться у повідомленні.

Докази злочину

Приводом для початку розслідування були допити військовополонених росіян, у процесі яких і було отримано свідчення щодо вчинення цього злочину.

Розслідування таких злочинів має свої труднощі, особливо через бойові дії, що ускладнюють доступ до місця подій. Проте цей випадок є унікальним, оскільки особа, яка може стати підозрюваною у вказаному провадженні, також перебуває в українському полоні. Це відкриває можливість не використовувати процедуру заочного провадження, а провести справедливий судовий процес і винести вирок із реальним виконанням покарання. У разі доведення вини підозрюваного він може бути засуджений до довічного позбавлення волі.

Раніше повідомлялося, що слідчі Нацполіції повідомили про підозру дев’ятьом мешканцям Донеччини, які катували українців на тимчасово окупованих територіях за вказівкою росіян.

Джерело матеріала
loader