У британській розвідці спрогнозували, куди наступатиме РФ після Вугледара
У британській розвідці спрогнозували, куди наступатиме РФ після Вугледара

У британській розвідці спрогнозували, куди наступатиме РФ після Вугледара


На заході однією з ймовірних цілей є Велика Новосілка у бік Запоріжжя по шосе T0509. У 8 км на північ знаходиться Богоявленка.

Війська РФ після захоплення міста Вугледар на Донеччині, ймовірно, продовжать наступ на село Богоявленка та велике селище Велика Новосілка. Про це британська розвідка.

Зазначається, що 1 жовтня окупанти взяли під контроль місто Вугледар на перетині двох ключових фронтів – Запорізького та Донецького. Захоплення відбулося незабаром після того, як окупанти поновили наступальну кампанію у вересні. До кінця місяця війська майже оточили Вугледар та змусили Сили оборони України відступити.

Як повідомляється, Росія робила спорадичні спроби захопити Вугледар протягом останніх двох років, зазнаючи при цьому великих втрат. Місто розташоване на височині, що робило його гарною позицією з погляду оборони.

За даними британської розвідки “ймовірно, російські війська спробують продовжити наступ найближчими тижнями”.

“На заході однією з ймовірних цілей є Велика Новосілка у бік Запоріжжя по шосе T0509. У 8 км на північ знаходиться Богоявленка”, – заявили у Міноборони Британії.

Нагадаємо, днями українські війська відійшли з міста Вугледар у Донецькій області під натиском переважаючих сил російських загарбників



Теги за темою
Запоріжжя
Джерело матеріала
loader