"Дешеві EcoFlow": українців попередили про новий вид шахрайства
"Дешеві EcoFlow": українців попередили про новий вид шахрайства

"Дешеві EcoFlow": українців попередили про новий вид шахрайства

В умовах зимового періоду, що наближається, який викликає особливе занепокоєння у багатьох українців через проблеми з енергетикою, шахраї знайшли новий спосіб обману громадян.

Про це повідомило Міністерство внутрішніх справ через свій Telegram-канал.

Нещодавно у місті Нікополь поліція розкрила чергову шахрайську схему. Зловмисник розмістив у соціальних мережах оголошення про продаж зарядних станцій, яких насправді не існувало. Для залучення потенційних жертв аферист встановив привабливу умову: для купівлі потрібно внести передоплату у розмірі 5 000 гривень. Довірливі покупці переказували вказану суму, але товар так і не отримували.

За даними правоохоронних органів, від дій шахрая постраждало щонайменше семеро людей. Наразі чоловікові вже повідомили про підозру у скоєнні злочину.

Зарядні станції
Зарядні станції

У зв'язку з випадками такого шахрайства поліція закликає громадян бути пильними при здійсненні покупок в інтернеті. Рекомендується купувати товари лише у перевірених онлайн-магазинах, які мають реальні відгуки від покупців. Також слід з обережністю ставитися до пропозицій з невиправдано низькими цінами або дуже вигідними умовами.

Особливу увагу варто приділити способу оплати. Правоохоронці наполегливо радять не перераховувати гроші заздалегідь, а обирати оплату післяплатою при отриманні товару. Це дозволить уникнути фінансових втрат у разі шахрайства.

"Дешеві EcoFlow": українців попередили про новий вид шахрайства - Фото 2

Нагадаємо, ми також повідомляли, що в Україні набули чинності нові правила імпорту генераторів, зарядних станцій, сонячних панелей та РЕБ.

Теги за темою
МВС
Джерело матеріала
loader
loader