Глава генштабу Польщі вважає, що країна має посилити армію на випадок війни
Глава генштабу Польщі вважає, що країна має посилити армію на випадок війни

Глава генштабу Польщі вважає, що країна має посилити армію на випадок війни

Польща потребує посилення та збільшення армії на той випадок, якщо їй доведеться захистити себе від військового вторгнення.

Як передає Укрінформ, про це заявив очільник Генерального штабу польських збройних сил Вєслав Кукула, повідомляє агенція Reuters.

"Усе вказує на те, що ми – покоління, яке стане зі зброєю в руках, щоб захистити нашу країну. І ні я, ні хтось з вас не має наміру програти цю війну", - заявив він.

Кукула також наголосив, що Польщі необхідно створити збройні сили, які будуть підготовлені до таких обставин. Втім, на його думку, демографічна криза знизить темпи набору на військову службу.

"Ми виграємо, ми повернемося та продовжимо розбудовувати Польщу, але щось має статися. Ми маємо створити збройні сили, готові до таких дій", - сказав він.

"Потенціал супротивника настільки великий, що ми маємо створити набагато більше військо, а це означає, що ми також повинні впроваджувати модель загальної військової служби", - додав Кукула.

Згідно з даними Міністерства оборони Польщі, до кінця року польське військо налічуватиме понад 207 500 військових, що зробить його третьою за чисельністю армією в НАТО після ЗС США та Туреччини.

Як повідомлялося, керівник Генштабу ЗС Польщі генерал Вєслав Кукула прибув з візитом в Україну для зустрічі з Головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським.

Фото: Циклопедія

Теги за темою
війна Польша Армія
Джерело матеріала
loader