Мобілізацію хочуть суттєво "омолодити": ТЦК зацікавлять юні хлопці
Мобілізацію хочуть суттєво "омолодити": ТЦК зацікавлять юні хлопці

Мобілізацію хочуть суттєво "омолодити": ТЦК зацікавлять юні хлопці

В Україні пропонують змінити вікові рамки для мобілізації, знизивши їх до 20 років і піднявши до 50. Таку ідею висловив Роман Костенко, народний депутат від партії "Голос" і ветеран АТО.

За його словами, нинішня категорія призовників є занадто віковою, що негативно впливає на боєздатність армії. Костенко підкреслює, що люди старші за 50 років повинні мати можливість мобілізуватися лише за власним бажанням і не для бойових завдань. Він вважає, що для виконання бойових задач важливо мати здорових і молодих людей у віці від 20 до 50 років.

Студенти на базовій військовій підготовці

Нардеп також зазначив, що після введення нового закону про мобілізацію ситуація значно покращилася. На початку 2023 року була помітна значна криза з мобілізацією, зокрема, під час контрнаступу. Кількість мобілізованих не досягала й 10 тисяч на місяць, що викликало значні проблеми для військових.

Військовий з дружиною

Проте після ухвалення нового закону про мобілізацію показники зросли, і вже у травні вдалося набрати більше новобранців, ніж у попередні місяці.

Людина тримає військовий квиток в руці

Однак, Костенко зауважив, що є й проблеми, адже військкомати часто звертають увагу лише на кількість, не приділяючи належної уваги якості мобілізованих. Він наголошує, що у навчальні центри часто потрапляють люди, які не можуть служити через фізичні чи психологічні проблеми, але їх не можна звільнити, і вони залишаються у системі.

Костенко підсумував, що хоча українська армія налічує мільйон осіб, цього недостатньо для ведення війни проти такої великої країни, як росія. Армія має бути більшою, але головне – це її якісний склад.

Раніше ми повідомляли, військовий облік жінок, до чого готуватися з 1 жовтня?

Чому картопля може зникнути з раціону ЗСУ- детальніше на Знай.ua.

Теги за темою
Збройні сили України АТО
Джерело матеріала
loader