Начальник ГУР нагородив чеського волонтера Яна Веверку
Начальник ГУР нагородив чеського волонтера Яна Веверку

Начальник ГУР нагородив чеського волонтера Яна Веверку

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов нагородив чеського волонтера, підполковника резерву Сил спеціальних операцій ЗС Чехії Яна Веверку.

Про це повідомляє пресслужба ГУР, передає Укрінформ.

Зазначається, що медаль «За сприяння воєнній розвідці України» ІІ ступеня є визнанням особистої позиції та активної допомоги Веверки у боротьбі України проти російської агресії.

«Війна проявляє істинні обличчя людей, і ті, хто допомагає армії, роблять це з великою відданістю та мужністю», ― підкреслив Буданов.

Ян Веверка ― засновник та співвласник інвестиційної компанії Touzimsky Kapital, яка здійснює діяльність у Чехії та Швейцарії. Від початку повномасштабної російської агресії він активно підтримує Україну, організуючи збори коштів для Сил оборони України, зокрема для ГУР МОУ. Його внесок у посилення спроможностей української розвідки був високо оцінений керівництвом України, зазначають у ГУР.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов нагородив спецпризначенців, які брали участь у звільненні Вовчанського агрегатного заводу.

Теги за темою
Чехія
Джерело матеріала
loader