Атаки хакерів на Міноборони відбиватиме новостворений Центр реагування на кіберінциденти
Атаки хакерів на Міноборони відбиватиме новостворений Центр реагування на кіберінциденти

Атаки хакерів на Міноборони відбиватиме новостворений Центр реагування на кіберінциденти

У Міністерстві оборони офіційно з'явилася нова окрема структурна одиниця, що відповідатиме за кіберзахист, – Центр реагування на кіберінциденти.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міноборони.

Зазначається, що діяльність Центру координуватиме заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко.

«Створення Центру реагування на кіберінциденти при Міноборони — важливий і необхідний крок для країни, що воює і обороняється. Ворог щоденно тисне не тільки на фронті, а ще й у цифровому полі бою. Агресор намагається сповільнити наш стрімкий розвиток. Центр допоможе покращити стан кібербезпеки та забезпечити належне реагування на кіберінциденти», — сказала Черногоренко.

Як йдеться в повідомленні, військовослужбовці Центру цілодобово забезпечують моніторинг та реагування на кіберінциденти. До цього команда кібербезпеки функціонувала в Центрі інновацій Міністерства оборони. Виокремлення у спеціальну структурну одиницю дозволить розширити зону відповідальності у сфері кіберзахисту.

За даними міністерства, головними завданнями Центру реагування на кіберінциденти є:

- реагування на кіберінциденти і кібератаки, усунення їхніх наслідків;

- вжиття заходів кіберзахисту інформаційно-комунікаційних систем Міністерства оборони;

- впровадження й використання систем управління інцидентами кібербезпеки і обміну інформацією про кіберзагрози;

- взаємодія з підрозділами субʼєктів національної системи кібербезпеки і Сил оборони в частині спільного виконання завдань;

- організація і проведення практичних навчань у сфері кібербезпеки;

- співпраця із НАТО та іншими суб'єктами оборонної сфери щодо безпеки кіберпростору і спільного захисту від кіберзагроз.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони щотижня виявляють 12 тисяч одиниць ворожої техніки завдяки платформі штучного інтелекту Avengers, яку розробив Центр інновацій Міністерства оборони.

Теги за темою
Міноборони
Джерело матеріала
loader