Як правильно зберігати шини: "золоті" правила, які повинні знати усі автомобілісти
Як правильно зберігати шини: "золоті" правила, які повинні знати усі автомобілісти

Як правильно зберігати шини: "золоті" правила, які повинні знати усі автомобілісти

Якщо порушувати важливі правила, то гума може швидко втратити потрібні характеристики.

Після заміни автогуми відповідно до сезону виникає запитання, як правильно зберігати шини. Від того, наскільки правильно буде організоване зберігання, залежить те, скільки шини прослужать. Крім того, від цього залежить безпека автомобілістів, тому нехтувати таким питанням не варто.

Зберігати шини потрібно певним чином, аби вони достроково не втратили потрібних характеристик, розповів менеджер з продажу Антон Мосійчук у коментарі журналістам ICTV.

"Якщо у вас шини зберігаються, одягнені на диски, то їх можна поскладати на зберігання стосом – одна на одну. Якщо у вас шини зняті з дисків, то їх бажано поставити", – пояснив він.

Також він наголосив, що важливо зберігати такі речі без сильних перепадів температур.

"Наприклад, поруч – багаття, а через 2 години різко температура мінус 20. Варто, щоб такого не було. Загалом, якщо це буде мінус 10 і плюс 15, як буває у гаражі, то це нормально. Головне, щоб на шини не потрапляло сонячне світло, і щоб вони не вступали у хімічні реакції – з маслом, розчинниками або іншими рідинами", – пояснив менеджер з продажу.

Чи можна зберігати шини вдома

Ті, хто зберігають шини вдома – наприклад, на балконі чи в коридорі – серйозно ризикують здоров’ям, бо дихають токсинами.

"У цьому випадку відбувається все-таки випаровування мікрочастинок гуми. Входячи у такий контакт, ми у багато разів підвищуємо ризики виникнення хронічних захворювань, а також пухлинних захворювань", – пояснила терапевтка Марина Крапивнер у коментарі журналістам "Сніданку з 1+1".

Як утилізувати зношені шини

Якщо ж гума геть стерлася, її необхідно віднести на переробку, і в жодному разі не можна викидати просто неба, бо кожна така шина – це понад 100 токсичних речовин, які десятиліттями забруднюють навколишнє середовище.

"Шинна переробка вважається безвідходною. Немає таких залишків, які забруднюють навколишнє середовище", – наголосив директор комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Дніпровського району м. Києва Євгеній Ковшун.

Подібні пункти переробки є майже у всіх великих містах України.

Дивіться відео про те, як правильно зберігати шини:

Що відомо про "Сніданок з 1+1"

"Сніданок з 1+1" — ранкове шоу телеканалу 1+1 виробництва 1+1 Media. Програма триває три години і є найдовшим в Україні ранковим шоу у прямому ефірі. "Сніданок з 1+1" подає новини, розваги, корисні поради та інтерв'ю з цікавими гостями у прямому ефірі. Програма містить декілька ранкових випусків ТСН, повідомляє Вікіпедія.

"Сніданок з 1+1" має власну музичну студію, тому в програмі звучить жива музика. На YouTube канал "Сніданку з 1+1" підписано понад 500 тисяч користувачів.

Вас також може зацікавити:

Теги за темою
авто
Джерело матеріала
loader