На Харківщині гасять масштабну пожежу у ландшафтному парку
На Харківщині гасять масштабну пожежу у ландшафтному парку

На Харківщині гасять масштабну пожежу у ландшафтному парку

Поблизу села Піски-Радьківські в Ізюмському районі на Харківщині триває ліквідація пожежі у ландшафтному парку, де 3 жовтня загинули четверо людей.

Про це на брифінгу повідомив начальник ГУ ДСНС у Харківській області Артем Астахов, передає кореспондент Укрінформу.

«Верхова пожежаохопила ландшафтний парк «Червонооскільський». Ліквідація триває. Від ДСНС на сьогодні залучено 10 одиниць техніки та 80 рятувальників, від лісового господарства — п'ять одиниць техніки та дев'ять працівників», - сказав Астахов.

За його інформацією, вогнем знищено декілька сотень самовільно зведених дерев’яних будиночків.

Ідеться про так звані «Мальдіви» – обслуговуючий кооператив, зареєстрований ще у жовтні 2013 року. Сферою його діяльності вказано «розміщення на період відпустки та іншого тимчасового проживання», «діяльність ресторанів», «надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна».

Загалом за минулий тиждень, з 30 вересня по 6 жовтня, на Харківщині ліквідували 531 пожежу, 40 з яких були пов’язані з веденням бойових дій. Загинули семеро людей, дев’ятеро - постраждали.

Більшість пожеж – 510, виникли у природних екосистемах, 18 з них - лісові. Вогнем знищена територія загальною площею 438 гектарів.

Як повідомлялося, 3 жовтня на території самовільного поселення загинули четверо людей, двоє дістали опіки, 60 людей евакуювали. За даними поліції, вигоріло близько 1100 дерев’яних будиночків.

Фото: Сергій Болвінов

Теги за темою
пожежа
Джерело матеріала
loader
loader