На Харківщині розширили зону обов'язкової евакуації громадян
На Харківщині розширили зону обов'язкової евакуації громадян

На Харківщині розширили зону обов'язкової евакуації громадян

На Харківщині обов'язкову евакуацію оголосили в ще двох населених пунктах - селах Ізюмське та Богуславка. Про це повідомляє прес-служба Харківської обласної військової адміністрації.

- Враховуючи постійні обстріли та ситуацію на території Борівської селищної громади, ми маємо евакуювати мешканців цих населених пунктів у найкоротші терміни. Старості округів, біля яких перебувають зазначені населені пункти, зобов'язані провести роз'яснювальну роботу з загрози місцевих жителів. Водночас, служба у справах дітей Борівщини проводить постійний моніторинг ситуації із сім'ями з дітьми на території громади, – зазначив начальник Борівської селищної військової адміністрації Ізюмського району Харківської області Олександр Тертишний.

В ОВА наголосили, що всіх людей, яких евакуюють, забезпечать тимчасовим житлом, гумадопомогою, фіндопомогою, а також первинною медичною та психологічною допомогою. При цьому кожен допоможе в оформленні документів.

  • Наприкінці вересня голова Запорізької ОВ Іван Федоров заявив, що багато мешканців Запоріжжя роздумують над евакуацією через регулярні атаки Росії по місту.
  • 10 вересня через погіршення ситуації з безпекою на Сумщині оголосили обов'язкову евакуацію для мешканців Глухова, а також селищ Свеса та Есмань.
Теги за темою
Харківська область
Джерело матеріала
loader