НАЗК повторно перевірить декларацію голови Хмельницького МСЕК, у якої знайшли мільйони доларів
НАЗК повторно перевірить декларацію голови Хмельницького МСЕК, у якої знайшли мільйони доларів

НАЗК повторно перевірить декларацію голови Хмельницького МСЕК, у якої знайшли мільйони доларів

Національне агентство із запобігання корупції проведе повторну перевірку декларації голови Хмельницького обласного МСЕК Тетяни Крупи. Причиною стали "нові обставини", зазначили у відомстві - йдеться зокрема про те, що під час обшуків у її квартирі готівкою знайшли близько 6 мільйонів доларів. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

- Вказана сума готівки у деклараціях не вказана. Такі обставини, що знову відкрилися, є підставою для повторної перевірки декларації, незважаючи на те, що раніше НАЗК вже здійснило повну перевірку декларації за 2023 рік, встановило ознаки недостовірних відомостей і направило обґрунтований висновок до Національної поліції України для відповідного реагування, - зазначили у відомстві.

У НАЗК запевнили, що результати повторної перевірки будуть оприлюднені на сайті агентства.

  • 7 жовтня Крупе обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Також для неї передбачили можливість внести заставу у розмірі 500 млн. гривень.
  • 4 жовтня Офіс Генерального прокурора повідомив, що голову Хмельницької МСЕК та її сина – чиновника обласного управління Пенсійного фонду – викрили на незаконному збагаченні. Зокрема, будинки у родини вилучили близько 6 млн. дол. у різних валютах, брендові прикраси, а також документи, які можуть зазначати відмивання грошей через бізнес-проекти. Вони володіють 30 об'єктами нерухомості у Хмельницькому, Львові та Києві, 9 елітними автомобілями, корпоративними правами на 48 млн грн, готельно-ресторанним комплексом в одному із парків Хмельницького. За кордоном у їхній власності є нерухоме майно в Австрії, Іспанії та Туреччині. На валютних зарубіжних рахунках сім'я також накопичила майже 2,3 млн. доларів. У робочому кабінеті голови обласної МСЕК знайшли медичні документи з ознаками підробки, списки «уклоністів» із прізвищами та фіктивними діагнозами. Під час обшуків керівниця МСЕК намагалася позбавитися частини грошей, викинувши у вікно дві сумки з півмільйоном доларів.
Теги за темою
Корупція ДБР
Джерело матеріала
loader