Сім'я Тупака Шакура відновлює розслідування його смерті після арешту Puff Daddy
Сім'я Тупака Шакура відновлює розслідування його смерті після арешту Puff Daddy

Сім'я Тупака Шакура відновлює розслідування його смерті після арешту Puff Daddy

Тупак Шакур помер внаслідок замаху у вересні 1996 року. Лише торік поліція затримала одного з нападників. Той натякає, що до вбивства причетний музичний магнат Шон Комбс.

Після гучного арешту Шона Комбса, він же Puff Daddy, сім'я американського репера Тупака Шакура, вбитого 1996 року, найняла адвоката Алекса Спіро для розслідування ймовірного зв'язку між смертю артиста і музичним магнатом Diddy, повідомляє Hit Channel.

Тупак Шакур, якому на момент смерті було 25 років, трагічно загинув унаслідок стрілянини з автомобіля, що проїжджав повз у Лас-Вегасі. Хоча справа залишалася нерозкритою протягом десятиліть, арешт Дуейна "Кеффі Ді" Девіса у вересні 2023 року знову привернув увагу громадськості. Девіс, колишній очільник банди, звинувачується в організації вбивства і втягує в нього Комбса, стверджуючи, що музичний магнат запропонував йому мільйон доларів за вчинення злочину. У 2018 році він дав інтерв'ю для документального фільму Death Row Chronicles від Netflix, де повідомив, що в момент убивства перебував у машині, з якої стріляли в Тупака. Тоді ж він розкрив особи трьох інших людей, які були з ним в автомобілі. Девіс заявив, що стріляв "один із тих, хто сидів позаду", але хто саме, повідомляти відмовився, пославшись на "кодекс вулиць". Тепер він сяде за причетність до вбивства. Суд у його справі призначено на мат 2025 року.

Арешт Дуейна "Кеффі Ді" Девіса

Puff Daddy неодноразово публічно заперечував свій зв'язок із цим убивством, а 2008 року, після повідомлення Los Angeles Times про його зв'язок із нападом на Шакура, Комбс відхилив звинувачення як "сміховинні" та "повністю неправдиві".

Алекс Спіро раніше представляв у судах інтереси таких відомих клієнтів як Jay-Z та Ілон Маск. Тепер він активно взявся за пошуки будь-яких доказів причетності Комбса до смерті Шакура.

Олії у вогонь підлив нещодавній трек Емінема "Fuel" де той натякає на давній зв'язок між убивством Шакура і смертю Notorious B.I.G., а також посилається на зростаючі юридичні проблеми Комбса.

"Смерть Notorious B.I.G. стала ефектом доміно вбивства Тупака, як серветка для обличчя, чий годинник мені чистити наступним? Паффа? Поки він не опиниться в наручниках поліції, винний, він вийде на зв'язок?" — читає Емінем.

Трек Емінема "Fuel" змусив багатьох замислитися

Сім'я Шакура сподівається, що участь Спіро нарешті покладе край одному з найзнаковіших нерозкритих убивств в історії хіп-хопу.

Смерть Тупака Шакура

Тупак Шакур, одна з найяскравіших зірок хіп-хопу 1990-их, помер 13 вересня 1996 року. 7 вересня Він їхав до клубу після боксерського поєдинку Майка Тайсона і Брюса Селдона. Разом із ним у машині сидів його менеджер Шуг Найт, а слідом їхало авто охоронців.

О 10:55 вечора репер зупинився на світлофорі, опустив скло і перекинувся кількома фразами з одним із його фанатів, Леонардом Джефферсоном. "Єдине, що може мене вбити, — це смерть. Це єдине, що в принципі мене може зупинити. Але моя музика вічна. Я не боюся смерті. Мій єдиний страх — реінкарнація", — сказав тоді музикант, ніби відчуваючи свою швидку смерть.

Близько 11:10 авто Тупака зупинилося на іншому світлофорі. Він стояв, висунувшись у люк на даху, обмінявся кількома словами з двома дівчатами, зазиваючи їх у клуб. Близько 11:15 білий Cadillac із невідомою кількістю пасажирів зупинився праворуч від автомобіля. Нападники опустили вікна і розстріляли автомобіль Тупака Шакура з пістолета. Кулі влучили в груди, таз і стегно. Артист також був поранений осколками скла.

Медики доправили Тупака до госпіталю, де його ввели в медикаментозну кому, однак це не допомогло, і 13 вересня лікарі констатували його смерть.

Момент убивства Тупака Шакура відтворили у фільмі "Легенда" (2017)

Стрільців так і не знайшли, як і потенційних замовників його вбивства.

Це був другий замах на музиканта. Уперше його намагалися вбити під час невдалого пограбування нью-йоркської студії Quad Studios на Таймс-сквер у 1994-му. Уже тоді він говорив, що до цього причетні P. Diddy і Біґґі Смоллса (Notorious B.I.G.). Обидва все заперечували.

За свою недовгу кар'єру Шакур встиг випустити п'ять студійних альбомів і продав понад 75 млн платівок по всьому світу. У 2005 році MTV занесло альбом The Don Killuminati: The 7 Day Theory до списку найбільших хіп-хоп альбомів за всю історію. Переважна більшість пісень Шакура оповідають про важке життя в гетто, насильство, бідність, расизм та інші соціальні проблеми.

Шон Комбс, заарештований 16 вересня, зараз перебуває в бруклінській в'язниці і чекає суду. Його адвокати втретє спробували домогтися його виходу під заставу в $50 мільйонів. Він заперечує всі звинувачення, висунуті проти нього, і всерйоз побоюється за своє життя.

Тим часом готують ще близько 120 позовів від тих, хто ймовірно був його жертвами, починаючи з 1991 року.

Раніше Фокус писав, що Ештон Катчер відхрестився від дружби з Комбсом, а Кім Кардаш'ян уже найняла адвоката для свого захисту.

Теги за темою
розслідування Вбивство
Джерело матеріала
loader
loader