США витратили за рік рекордні $17,9 млрд на військову допомогу Ізраїлю
США витратили за рік рекордні $17,9 млрд на військову допомогу Ізраїлю

США витратили за рік рекордні $17,9 млрд на військову допомогу Ізраїлю

Ізраїль – найбільший одержувач американської військової допомоги в історії, зазначають аналітики Університету Брауна.

США витратили щонайменше 17,9 мільярда доларів на військову допомогу Ізраїлю після нападу ХАМАС, який відбувся 7 жовтня 2023 року. Про це мовиться у звіті американського Університету Брауна.

Іще 4,86 мільярда доларів передали на посилення військових операцій США в регіоні після атаки 7 жовтня 2023 року. Ідеться, зокрема, про кошти, виділені на очолювану ВМС США кампанію з придушення нападів на комерційне судноплавство з боку єменських хуситів, які підтримують ХАМАС.

Ізраїль – найбільший одержувач американської військової допомоги в історії, з 1959 року США передали йому 251,2 мільярда доларів з урахуванням інфляції.

Витрачені з 7 жовтня 2023 року 17,9 млрд доларів сьогодні є найбільшою військовою допомогою, наданою Ізраїлю за один рік.

Однак, це тільки частина фінансової підтримки, наданої США. На відміну від публічно задокументованої військової допомоги Україні, дістати повну інформацію про те, що США поставили Ізраїлю з 7 жовтня минулого року, було неможливо.

Нагадаємо, кандидат у президенти США Камала Гарріс заявила, що заради припинення конфлікту на Близькому Сході Штати будуть тиснути на всіх його учасників, включно з Ізраїлем. 



Джерело матеріала
loader