У Раді обмежать використання Телеграм
У Раді обмежать використання Телеграм

У Раді обмежать використання Телеграм


Це стосується саме працівників апарату Ради та не обмежує використання месенджера в особистих цілях.

У Верховній Раді обмежать використання багатоплатформового месенджера Телеграм – за рекомендацією Ради національної безпеки та оборони України. Про це народний депутат Ярослав Юрчишин.

Згідно з рекомендацією Ради національної безпеки і оборони України у ВР впроваджуються такі заходи безпеки:

  • обов’язкова двофакторна авторизація та скасування синхронізації контактів. Також необхідно блокувати доступ до комп’ютера, який залишиться без нагляду, аби сторонні особи не змогли отримати доступ до акаунту;
  • заборона передачі даних, які використовуються в роботі та службова комунікація в Телеграм;
  • заборона встановлювати і користуватися клієнтом Телеграм на службових комп’ютерах або особистих комп’ютерах, які використовуються в службовій діяльності.

Блокування роботи месенджера відбувається за допомогою технічних та програмних засобів, проводиться фіксування запитів на несанкціоновані спроби підключення до сервісу.

 

 

Це стосується саме працівників апарату Ради та не обмежує використання месенджера в особистих цілях.

Нагадаємо, рішення про обмеження використання функції месенджера Telegram має рекомендаційний характер для Кабінету міністрів і не стосується офіційних Telegram-каналів органів державної влади.

Раніше Національний координаційний центр кібербезпеки прийняв рішення обмежити використання Telegram в органах державної влади, військових формуваннях, на об’єктах критичної інфраструктури.

Керівник ГУР Кирило Буданов вважає, що Telegram становить загрозу національній безпеці України, і хоча його закриття технічно складне, це все ж можливо.



Теги за темою
Соцмережі
Джерело матеріала
loader
loader