Українські біженці багато роблять для Канади – канадський депутат
Українські біженці багато роблять для Канади – канадський депутат

Українські біженці багато роблять для Канади – канадський депутат

Канада відчуває позитивний вплив українських біженців, які прибули до країни після початку повномасштабного вторгнення Росії до України.

Про це в інтервʼю Укрінформу заявив голова Постійного комітету Палати громад Канади із закордонних справ і міжнародного розвитку Алі Ехсассі.

«Дані чітко свідчать, що українці, які прибули до Канади протягом останніх декількох років, роблять значний внесок до громад по всій країні. Ми щасливі мати тут українців, їхній досвід та навички викликають захоплення. Тому ми пишаємося тим, що відкрили двері для українців і вдячні за їхній внесок», – сказав Ехсассі.

Він наголосив, що Канада не планує примусово повертати до України військовозобовʼязаних.

«Я не хочу применшувати цього занепокоєння, але в Канаді ми зосереджені на тому, аби українці, які приїхали до нашої країни, могли продовжувати жити та робити внесок у розвиток Канади. Рішення стосовно того, чи повертатися в Україну, вони врешті-решт мають ухвалити самостійно», – зазначив депутат.

Ехсассі додав, що «жодним чином не повинно скластися враження, ніби ми не приймаємо українців, які прибули до Канади».

Нагадаємо, після початку повномасштабного російського вторгнення Канада надала прихисток майже 300 тисячам українських шукачів притулку

Теги за темою
Канада
Джерело матеріала
loader
loader