У США показали танки M1A2T Abrams перед відправленням на Тайвань
У США показали танки M1A2T Abrams перед відправленням на Тайвань

У США показали танки M1A2T Abrams перед відправленням на Тайвань

Таку модель помітили дорогою в невідоме місце. Повідомляється про першу партію з 38 танків M1A2T Abrams, які Тайвань замовив після кількох затримок.

Кілька фото, опублікованих 6 жовтня 2024 року в соцмережах, викликали спекуляції щодо швидкого постачання танків M1A2T, спеціально призначених для Тайваню. Про це повідомив користувач соцмережі Х ronkainen7k15.

Цю модель помітили дорогою в невідоме місце, повідомляється про першу партію з 38 танків M1A2T Abrams, замовлених Тайванем після кількох затримок. Угоду про постачання 108 танків було схвалено в липні 2019 року, і вона являє собою інвестиції в розмірі близько 2 млрд доларів з метою зміцнення обороноздатності Тайваню.

Танк M1A2T — це адаптована версія культового M1A2 SEP V2, яку розробляли з урахуванням вимог тайванських військових.

Ці танки відрізняє триколірний камуфляж і шасі типу M1A1. Суфікс "Ē" на серійному номері вежі вказує на конфігурацію для іноземних військових продажів. Оснащені 120-мм гладкоствольною гарматою M256, танки комплектуються широким спектром боєприпасів, що покращує бойові можливості порівняно зі старими моделями, які зараз перебувають на озброєнні.

Танк M1A2T

Надходження цих танків очікувалося особливо: адже вони зміцнять обороноздатність Тайваню від потенційних загроз з боку Народно-визвольної армії Китаю. Збройні сили Тайваню планують використовувати ці танки в стратегічних місіях, зокрема, для захисту політичних та економічних центрів країни. Навчання екіпажів планується розпочати в лютому 2025 року після постачання перших танків у грудні 2024-го з практичними навчаннями, спрямованими на забезпечення ефективної інтеграції нових танків M1A2T у військові операції.

Нагадаємо, щоросійські війська скинули КАБи на Херсон — у підсумку постраждали щонайменше 20 осіб.

Також повідомлялося, щоросійські війська повністю охопили Цукурине і посилюють напрямки Новоселидівка — Ізмайлівка.

Джерело матеріала
loader
loader