Британія виділяє для України $4,5 млрд для закупівлі озброєння
Британія виділяє для України $4,5 млрд для закупівлі озброєння

Британія виділяє для України $4,5 млрд для закупівлі озброєння

Велика Британія надала Україні 3,5 млрд фунтів стерлінгів (близько $4,5 млрд) для придбання сучасного військового обладнання у британських виробників. Про це заявила пресслужба британського уряду.

У повідомленні зазначається, що британська торговельна делегація, до складу якої входили представники Міністерства оборони, Департаменту з питань бізнесу і торгівлі, а також оборонної асоціації ADS, відвідала Україну для зустрічей з урядовцями та представниками промисловості.

Цей візит був продовженням угоди, укладеної в липні, яка дозволяє Україні використовувати 3,5 млрд фунтів стерлінгів (приблизно $4,5 млрд) на придбання сучасного військового обладнання від британських виробників.

«Підтримка України з боку Великої Британії є залізною. Поглиблюючи наші зв'язки з оборонною промисловістю України, ми розширюємо власний промисловий потенціал, водночас посилюючи можливості України. Ми стоїмо пліч-о-пліч з Україною і будемо надавати підтримку стільки, скільки буде потрібно», – заявив міністр у справах Збройних сил Британії Люк Поллард.

Міністерство оборони вже підписало контракти з кількома британськими компаніями, включаючи Thales, яка виготовлятиме зенітні ракети, та Sheffield Forgemasters, що займатиметься виробництвом артилерійських стволів. У повідомленні зазначено, що наступні замовлення наразі готуються і будуть профінансовані Україною за рахунок власних коштів та 3,5 мільярда фунтів стерлінгів експортного фінансування, наданого Великою Британією.

До слова, британське видання The Guardian, посилаючись на джерела в уряді Великої Британії повідомляє, що Британія вже ухвалила рішення дозволити Україні використовувати крилаті ракети Storm Shadow по цілям на території Росії. 

Джерело матеріала
loader
loader