43-річного одесита судитимуть за збут вибухових речовин та бойових припасів
43-річного одесита судитимуть за збут вибухових речовин та бойових припасів

43-річного одесита судитимуть за збут вибухових речовин та бойових припасів

43-річного одесита судитимуть за збут вибухових речовин та бойових припасів - Фото 1

Матеріали кримінального провадження відносно правопорушника слідчі вже скерували до суду. За скоєне фігуранту загрожує сім років позбавлення волі.

Співробітники Одеського районного управління поліції № 1 та управління карного розшуку ГУНП в Одеській області спільно з прикордонниками викрили у незаконних оборудках з вибухівкою та боєприпасами 43-річного одесита. Вони задокументували, як фігурант двічі збув малознайомому чоловіку небезпечні предмети, серед яких 175 набоїв різного калібру, три ручні осколкові гранати та конструктивно-оформлений в корпусі гранати заряд вибухової речовини. Правопорушника затримали в процесуальному порядку, а в подальшому йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави розміром 242 тис. 240 грн.

Спеціалісти управління вибухотехнічної служби обласної поліції спільно зі слідчими вилучили з незаконного обігу вказані предмети, які, за висновками експертизи, є бойовими припасами та вибуховими речовинами.

«Зібравши достатньо доказів, ми висунули фігуранту обвинувачення у придбанні, носінні, зберіганні та збуті бойових припасів, вибухових речовин без передбаченого законом дозволу. Цей злочин кваліфікується за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк до семи років. Досудове розслідування ми вже завершили і обвинувальний акт скерували до суду», – повідомила старша слідча територіального підрозділу поліції Марина Самокиш.

Також поліцейська нагадала: відповідно до ч. 3 ст. 263 ККУ, не підлягає кримінальній відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Одеське районне управління поліції № 1

Tweet
Джерело матеріала