Месенджер Telegram планує створити аналог Youtube
Месенджер Telegram планує створити аналог Youtube

Месенджер Telegram планує створити аналог Youtube

Популярний месенджер Telegram планує запустити власний відеохостинг, аналогічний YouTube. Для цього компанія оголосила конкурс серед розробників на створення нового відеоплеєра, який буде інтегрований у додаток.

Згідно з офіційним повідомленням Telegram, призовий фонд конкурсу становить 50 000 доларів. Термін подання робіт - до 25 жовтня 2024 року, 23:59 за дубайським часом (UTC+4). Результати конкурсу будуть оголошені в листопаді 2024 року.

Новий відеоплеєр повинен буде підтримувати відтворення як відеороликів, так і аудіодоріжок. Він замінить поточний AVPlayer і працюватиме всередині додатка без переходу в сторонні браузери. Серед основних вимог до розробки - сумісність з iOS 12 і пізнішими версіями, підтримка HLS-стрімінгу та автоматичне налаштування якості відео залежно від швидкості інтернету.

Мессенджер Telegram
Мессенджер Telegram

Спочатку нову функцію планують додати у версію Telegram для пристроїв на iOS. Надалі вона з'явиться на пристроях з Android і в десктопній версії месенджера.

Розробники підкреслюють, що використання веб-представлення для рендерингу аудіо або відео заборонено. Учасники конкурсу можуть або реалізувати все в нативному коді, або використовувати гібридне рішення, де управління даними здійснюється в JavaScript, а рендеринг виконується в нативному коді.

Переможці конкурсу можуть отримати можливість подальшої співпраці з Telegram. Компанія проводитиме тестування представлених рішень на різних пристроях iOS від версії 12 до 18.

Джерело матеріала
loader
loader