Непорозумінь з ТЦК має стати менше: які правила посилять контроль
Непорозумінь з ТЦК має стати менше: які правила посилять контроль

Непорозумінь з ТЦК має стати менше: які правила посилять контроль

Представники територіальних центрів комплектування (ТЦК) зобов'язані використовувати відеореєстратори під час виконання своїх службових обов'язків, пов'язаних із оповіщенням та перевіркою військових документів.

Відеозапис повинен тривати безперервно до завершення заходів, за винятком випадків, коли є загроза зйомки військових об'єктів або виникають приватні ситуації, наприклад, перерва на їжу чи відвідування вбиральні, повідомляє sud.ua.

Бодікамера, скріншот: YouTube

Представникам ТЦК заборонено видаляти записи, змінювати час і дату, вимикати відеореєстратори на вимогу сторонніх осіб, або копіювати інформацію без дозволу. У разі втрати або пошкодження обладнання проводиться службове розслідування.

Записи зберігаються 30 днів, але цей термін може бути продовжений, якщо записи використовуються в кримінальних або адміністративних справах, для розслідувань або на адвокатський запит.

Спілкування з ТЦК, скріншот: YouTube

Керівник ТЦК щотижня перевіряє записи для контролю дотримання вимог. Відеоматеріали можуть надаватися державним органам, а також поширюватися в інтернеті або медіа з дозволу керівника ТЦК і згідно з законом про захист персональних даних.

Крім того, Знай.ua повідомляв, поліцейські не мають права робити це на блокпостах: жертвою може стати будь хто

Джерело матеріала
loader
loader