Щоденна особлива традиція: що любила їсти після обіду королева Єлизавета II
Щоденна особлива традиція: що любила їсти після обіду королева Єлизавета II

Щоденна особлива традиція: що любила їсти після обіду королева Єлизавета II

Королева Єлизавета наполягала на тому, щоб їсти одну цікаву страву кожного дня.

Королева Єлизавета II наполягала на тому, щоб їй подавали відоме частування щодня, незважаючи на те, що для багатьох британців це було недозволеною розкішшю, пише Express.co.uk.

За словами колишнього шеф-кухаря покійної королеви Даррена МакГрейді, Її Покійна Величність насолоджувалася післяобіднім чаєм з булочками, джемом і вершками, куди б вона не поїхала. Про це він розповів у своїй книзі "Їсти по-королівськи: Рецепти та спогади з палацової кухні".

"Ми прилетіли до Австралії і були на королівській яхті. Була п'ята година ранку, але для королеви це була п'ята година дня, тому моєю першою роботою було приготування булочок", - сказав пан МакГрейді.

За британською традицією, що налічує сотні років, до післяобіднього чаю зазвичай подають бутерброди, тістечка, торти і булочки з джемом і кремом.

Післяобідній чай часто подають на вишуканому порцеляновому посуді між 15:00 та 17:00.

Хто така Єлизавета II?

Єлизавета II - королева Сполученого Королівства і 14 країн Співдружності націй з 6 лютого 1952 року до своєї смерті 8 вересня 2022 року. Правила 70 років і сім місяців, найдовше за всіх британських монархів.
Час від часу вона стикалася з республіканськими настроями і критикою королівської сім'ї в ЗМІ, особливо після розпаду одружень її дітей, її annus horribilis 1992 року і смерті її колишньої невістки Діани, принцеси Уельської 1997 року. Однак підтримка монархії в Сполученому Королівстві залишалася незмінно високою, як і її особиста популярність. Єлизавета II померла 8 вересня 2022 року.

Зазначається, що однією з останніх появ покійної Королеви на телебаченні було те, що Її Покійна Величність розділила післяобідній чай з нещасним ведмежам Паддінгтоном у скетчі, показаному на концерті з нагоди Платинового ювілею, в якому монархиня витягнула зі своєї сумочки бутерброд з мармеладом.

Під час пандемії Covid королівська родина поділилася рецептом фруктових булочок, які регулярно подавалися на вечірках у саду Букінгемського палацу.

Вважається, що покійна королева любила чергувати звичайні булочки з фруктовими і завжди додавала джем в першу чергу, коли обідала звичайними булочками.

Єлизавета II віддавала перевагу чаю "Ерл Грей", а крім булочок, як кажуть, любила шоколадні еклери, фруктовий пиріг, банановий хліб, бісквітний торт "Вікторія" і шоколад.

У серії відеороликів на YouTube пан МакГрейді показав, що покійна королева їла чотири рази на день, але невеликими порціями під час сніданку, обіду, післяобіднього чаю та вечері.

Колишній королівський шеф-кухар, який служив особистим шеф-кухарем покійного монарха з 1982 по 1993 рік, сказав, що Єлизавета II ніколи не говорила, що їй не подобається їжа, але робила позначку в книзі, якщо вона не хоче їсти цю страву знову.

Єлизавета II також була ласункою. В інтерв'ю журналу Hello! 2016 року пан МакГрейді описав покійну королеву як "шоколадомана".

"Все, що ми включали в меню з шоколадом, вона обирала, особливо шоколадний пиріг "Шоколадна досконалість", - сказав він.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Читайте також:

Джерело матеріала
loader