"Шукають слабкі місця": чи готується РФ до прориву на Лиманському напрямку, — ЗСУ
"Шукають слабкі місця": чи готується РФ до прориву на Лиманському напрямку, — ЗСУ

"Шукають слабкі місця": чи готується РФ до прориву на Лиманському напрямку, — ЗСУ

За словами представника бригади, кожен ворожий штурм закінчується тим, що російська піхота розбігається по посадках. Тоді її добивають FPV-дрони, а вночі за рештою прилітають безпілотники "Баба-Яга".

На Лиманському напрямку ЗС РФ посилюють атаки із застосуванням танків і бронемашин піхоти. Про це в ефірі національного телемарафону розповів начальник відділення комунікацій 60 ОМБр Максим.

За його словами, все це більше схоже на пошук слабких місць, ніж на підготовку до великого прориву.

Важливо ЗС РФ начебто знову захопили агрегатний завод у Вовчанську: в ОТУ "Харків" відреагували

"Порівняно з тим, що було кілька місяців тому, напрямок дійсно починає оживати. Починається все більше і більше механізованих штурмів у нашій зоні відповідальності. Ми поки що тримаємо стрій і не даємо ворогу пройти", — заявив військовий.

За словами Максима, кількість тієї техніки, яку задіюють росіяни під час атак, не говорить про те, що вони налаштовані на великий прорив.

"Швидше за все, просто дивляться — шукають слабкі місця, простукують, де можна буде вдарити", — зазначив він.

Військовий додав, що в зоні відповідальності 60 ОМБр росіяни штурмують щонайменше раз на тиждень відносно невеликою групою.

"Може бути два танки, два БМП або один танк і кілька БМП. Нещодавно на нашій ділянці був ворожий штурм близько 10 мотоциклістів. Тобто вони випробовують різні засоби і способи", — сказав військовий.

Максим зазначив, що кожен ворожий штурм закінчується тим, що російська піхота розбігається по посадках. Тоді її добивають FPV-дрони, а вночі за рештою прилітають безпілотники "Баба-Яга".

Раніше повідомлялося, що бійці 3-ї штурмової на Лиманському напрямку відбили полонених ЗСУ і позиції в росіян. Коли стало відомо, що бійці потрапили в полон, командир дав наказ на виїзд групі швидкого реагування для знищення ДРГ противника і порятунку полонених.

Також нагадаємо, що українські прикордонники розбили колону РФ із 50 одиниць техніки на Куп'янському напрямку. Під час відбиття ворожого штурму прикордонники ліквідували майже всіх окупантів, а тих, хто вижив, — взяли в полон.

Теги за темою
Україна війна Збройні сили України
Джерело матеріала
loader