У Києві судили депортованого з Молдови російського пропагандиста
У Києві судили депортованого з Молдови російського пропагандиста

У Києві судили депортованого з Молдови російського пропагандиста

Джерело

Сьогодні у Києві було весело. Шевченківський районний суд (дуже специфічний, ми й самі там судились колись) обрав запобіжний захід російському ідеологу та пропагандисту Дмитру Чистіліну.

Він відсиджувався у Молдові та виправдовував російську агресію. До моменту депортації могло здатись, що план у нього простий, але робочий. Втім, пан Чистілін сам себе перехитрував: за весь час, що у нього був паспорт громадянина РФ, він не додумався відмовитись від українського громадянства.

Молдова цим скористалась, тож замість мотивуючого штурханця у бік Росії депортувала розумника саме до України. Тут на нього чекали правоохоронці та суд.

На даний момент, Чистіліна затримано до 4 грудня без права внесення застави. Його підозрюють у державній зраді.

Після початку вторгнення Чистілін займався відбілюванням репутації РФ. А щоб двічі не вставати, також допомагав своїм російським друзям вести інформаційні кампанії проти нашої держави.

Що смішно, у Молдові кадр опинився саме через росіян. Він приїхав туди та почав просувати тези російської пропаганди, виступивши одним із рупорів Кремля у місцевому інфополі. Як ви зрозуміли, діючій владі у Кишиневі це не надто сподобалось.

До речі, у Молдові також визначили Чистіліна як особу, що створює загрозу її нацбезпеці. І саме це стало приводом для депортації в Україну.

З нашого боку за цей процес відповідала Державна прикордонна служба.

Название источника
Укрінформ
Ссылка на материал
https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3914127-sud-u-kievi-zaarestuvav-kremlivskogo-ideologa-rosijskoi-agresii-cistilina.html
Теги за темою
Україна Молдова пропаганда
Джерело матеріала
loader