У Гімалаях знайшли тіла п’яти російських альпіністів
У Гімалаях знайшли тіла п’яти російських альпіністів

У Гімалаях знайшли тіла п’яти російських альпіністів

Тіла загиблих росіян досі не можуть підняти з прірви. Гелікоптер не може приземлитися, рятувальники мають намір спускатися на лебідці.

У Гімалаях в гірському масиві Дхаулагірі непальські рятувальники знайшли тіла п’яти російських альпіністів. Про це повідомляє  з посиланням на компанію Heli Everest, що займається пошуковими роботами.

Зазначається, що востаннє ця група виходила на зв’язок 6 жовтня. Тіла виявили з вертольота. Вони знаходяться на висоті 7100 метрів. Альпіністи зірвалися та впали з висоти 7600 метрів.

Як пишуть ТГ-канали, тіла загиблих росіян досі не можуть підняти з прірви.  Гелікоптер не може приземлитися, рятувальники мають намір спускатися на лебідці.

Повідомляється, що спортивне сходження без використання кисню почалося 1 вересня і мало закінчитися 5 жовтня. Перед початком шляху всіх перевірили стан здоров’я – показники були в нормі. Кожен учасник групи заплатив від 2 до 2,8 тисяч доларів. Інструкторами були Олександр Душейко та Валерій Шамало. Перший – майстер спорту міжнародного класу, другий – кандидат у майстри спорту.

Валерій – єдиний, хто вижив, відчув себе погано, але спуститися вниз вирішив в останній момент. У загиблих учасників групи залишилися дружини та діти.

Нагадаємо, в Перу знайшли тіло американського альпініста, який зник 22 роки тому.

Як повідомлялося, торік в Індонезії внаслідок виверження вулкана загинули 11 альпіністів.



Джерело матеріала
loader