В одеському центрі комплектування викрито чергову схему заробітку на мобілізації
В одеському центрі комплектування викрито чергову схему заробітку на мобілізації

В одеському центрі комплектування викрито чергову схему заробітку на мобілізації

Працівники Державного бюро розслідувань викрили співробітника Малиновського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Одеси, який організував заробіток на чоловіках, охочих уникнути мобілізації. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

За даними бюро, протиправна схема діяла з березня 2023 року. Співробітник одного з відділів ТЦК несанкціоновано корегував дані військовозобов’язаних в електронній базі «Оберіг» за 4-7 тис. дол. Він вносив в неї неправдиву інформацію щодо непридатності чоловіків до служби, що дозволяло їм виїжджати за кордон.

Наразі ДБР встановлює всіх осіб, які встигли скористались схемою.

Співробітнику РТЦК та СП повідомили про підозру в несанкціонованому втручанні в роботу інформаційно-комунікаційних систем (ч. 5 ст. 361 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає покарання до 15 років позбавлення волі. 

У ДБР зазначили, що наразі вирішується питання про обрання співробітнику РТЦК та СП запобіжного заходу.

Також повідомлялося, що виконувачка обов’язків голови Фастівської міжрайонної медико-соціальної експертної комісії комунального закладу Київської обласної ради «Обласне бюро медико-соціальної експертизи» брала хабарі за фіктивне оформлення третьої групи інвалідності.  

До слова, правоохоронці Головного управління Національної поліції в Житомирській області продовжують розслідування діяльності групи медиків, які допомагали військовозобов’язаним отримувати фіктивні групи інвалідності. Серед фігуранток виявили лікарку, яка видавала підроблені висновки магнітно-резонансної томографії. 

Джерело матеріала
loader
loader