"Мають шанс": у ДБР пояснили, що чекає військових які вперше пішли в СЗЧ
"Мають шанс": у ДБР пояснили, що чекає військових які вперше пішли в СЗЧ

"Мають шанс": у ДБР пояснили, що чекає військових які вперше пішли в СЗЧ

Ті, хто вперше потрапив у таку ситуацію, мають шанс повернутися у стрій.

Наприкінці вересня Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області вирішив не ув’язнювати військовослужбовця, який у грудні 2023 року без відповідних наказів залишив розташування військової частини.

Про це пише Державне бюро розслідувань.

У ході досудового розслідування кримінального провадження слідчі ДБР встановили місцеперебування військового та затримали його.

Чоловіку повідомили про підозру за самовільне залишення військової частини в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 407 КК України).

"Під час судового розгляду військовослужбовець заявив клопотання про звільнення його від відповідальності через бажання продовжувати військову службу в одній із частин, командир якої надав згоду на зарахування військового", - йдеться в повідомленні.

Суд постановив звільнити військового від кримінальної відповідальності.

"ДБР кропітку роботу щодо виявлення та повернення на службу бійців, які вперше самовільно залишили свої частини. Цій роботі сприяють нещодавні зміни до Кримінального Кодексу України, які дозволяють судам ухвалювати відповідні рішення", - додали в повідомленні.

У ДБР додали, що самовільне залишення військової частини або місця служби, без поважних причин, вчинене в бойовій обстановці, карається позбавленням волі до 10 років.

"Тому ті, хто вперше потрапив у таку ситуацію, мають шанс повернутися у стрій, допомогти своїм побратимам боронити країну і продовжувати жити без докорів сумління та конфліктів із Законом", - зазначили у ДБР.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber

Джерело матеріала
loader