Apple стикається з найгіршим витоком з часу, коли iPhone 4 залишили в барі
Apple стикається з найгіршим витоком з часу, коли iPhone 4 залишили в барі

Apple стикається з найгіршим витоком з часу, коли iPhone 4 залишили в барі

Передбачувані фото та відео неанонсованого 14-дюймового MacBook Pro з чіпом M4 продовжують з'являтися в соціальних мережах, що може стати найгіршим витоком продукту для Apple з тих пір, як співробітник випадково залишив прототип iPhone 4 у барі в Каліфорнії у 2010 році.

Останнє відео можливого MacBook Pro наступного покоління було опубліковано на YouTube Shorts сьогодні каналом Romancev768, всього через день після того, як інший канал поділився схожим відео. У кліпі показано коробку для 14-дюймового MacBook Pro, який, очевидно, оснащений чіпом M4 з 10-ядерним процесором і 10-ядерним графічним процесором, 16 ГБ оперативної пам'яті, 512 ГБ пам'яті, трьома портами Thunderbolt 4 і з обробкою Space Black.

Згідно з меню "Про цей Mac", показаному у відео, MacBook Pro у відео нібито є невипущеною моделлю листопада 2024 року.

Оскільки цей MacBook Pro має стандартний чіп M4, а не більш потужний чіп M4 Pro або M4 Max, витік може стосуватися наступного базового 14-дюймового MacBook Pro. Якщо це так, це означає, що мінімальний обсяг оперативної пам'яті для лінійки MacBook Pro буде подвоєно з 8 ГБ до 16 ГБ, як раніше припускали. Третій порт Thunderbolt 4 також буде оновленням для базової моделі, оскільки поточний базовий 14-дюймовий MacBook Pro оснащений лише двома портами Thunderbolt 3. Нарешті, Space Black буде новим варіантом кольору для базового 14-дюймового MacBook Pro, оскільки базова модель наразі пропонується лише у Space Gray і Silver.

Усі інші специфікації, зазначені на коробці, знайомі, включаючи розмір і роздільну здатність дисплея, а також інші порти, такі як MagSafe 3, HDMI і слот для карт SD. Крім того, 14-дюймовий MacBook Pro, здається, не має помітних змін у дизайні.

Фотографії цієї ймовірної коробки MacBook Pro вперше були поділені інсайдером "ShrimpApplePro" на платформі соціальних мереж X минулого тижня. На той момент автентичність фотографій обговорювалася, особливо через те, що коробка використовує той самий графічний дизайн MacBook Pro, який з'являється на коробках поточного покоління MacBook Pro. Два відео розпаковування збільшують ймовірність того, що ці витоки є легітимними, але немає остаточних доказів.

Джерело цих витоків неясне. Минулого тижня "ShrimpApplePro" заявив, що принаймні один із неанонсованих 14-дюймових MacBook Pro, очевидно, пропонувався на продаж у приватній групі на Facebook. У наступному пості на X у неділю інсайдер заявив, що бачив когось онлайн, хто, очевидно, рекламував продаж 200 неанонсованих 14-дюймових MacBook Pro, що змусило його вважати, що цей витік походить з складу. Неясно, чи ці деталі точні, але вся ця ситуація явно підозріла.

Навіть якщо ці витоки є підробкою, деякі з показаних специфікацій, ймовірно, є точними незалежно від цього. Наприклад, чип M4 вже дебютував у iPad Pro на початку цього року, і з цього ми знаємо, що чип дійсно доступний з процесором до 10 ядер.

Марк Гурман з Bloomberg у неділю сказав, що очікує, що Apple анонсує перші Mac з серією чипів M4 приблизно наприкінці жовтня, включаючи 14-дюймовий MacBook Pro з чипом M4, старші моделі 14-дюймових і 16-дюймових MacBook Pro з чипами M4 Pro та M4 Max, перероблений Mac mini з чипами M4 та M4 Pro, та iMac з чипом M4. Він сказав, що Apple планує випустити "принаймні деякі" з цих Mac у п'ятницю, 1 листопада.

Гурман раніше казав, що Apple, ймовірно, проведе подію в жовтні цього року, щоб анонсувати нові Mac, подібно до того, як вона представила поточні моделі MacBook Pro та iMac з чіпами M3 під час віртуальної події 30 жовтня минулого року. Однак Apple ще не анонсувала жовтневу подію цього року, і завжди можливо, що замість цього будуть прес-релізи.

Apple добре відома своєю культурою секретності, тому витоки такої величини рідко трапляються з її продуктами. Як вже згадувалося, це може бути найзначніший витік для Apple з часу, коли Gizmodo отримали та поділилися фотографіями прототипу iPhone 4, який співробітник компанії випадково залишив у барі в Каліфорнії. У тому випадку Apple залучила правоохоронні органи, але як вона діятиме цього разу, ще належить побачити.

Джерело матеріала
loader