Частину Сахари затопило внаслідок злив
Частину Сахари затопило внаслідок злив

Частину Сахари затопило внаслідок злив

Частину найбільшої у світі пустелі Сахара затопило після рясних дощів.

Про це повідомляє AP, передає Укрінформ.

Південно-східна пустеля Марокко є одним з найбільш посушливих місць у світі, тут рідко бувають дощі наприкінці літа. Однак, за даними уряду, у вересні кількість опадів за два дні перевищила середньорічні показники в кількох районах, де випадає менш як 250 міліметрів опадів на рік. Один із найбільш постраждалих - Тату.

У селі Тагуніте, що за 450 кілометрів на південь від столиці, за 24 години випало понад 100 міліметрів опадів.

Супутники NASA показали, як вода заповнила озеро Ірікі, яке було висохлим протягом 50 років.

«Пройшло 30 - 50 років відтоді, як у нас випало стільки дощів за такий короткий проміжок часу», — сказав Хусін Юабеб з Генерального управління метеорології Марокко.

За його словами, це може вплинути на погоду в регіоні в наступні місяці та роки, оскільки у повітрі більше вологи, що призводить до більшого випаровування та штормів.

Водосховища регіону поповнювалися рекордними темпами протягом вересня. Однак досі незрозуміло, наскільки дощі можуть пом'якшити наслідки посухи.

Водночас велика кількість опадів у північному регіоні Африки призвела до загибелі понад 20 людей у Марокко й Алжирі, а також завдала шкоди врожаю, що змусило владу виділяти кошти для екстреної допомоги фермерам.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні сильний снігопад спричинив серйозні перебої на дорогах Південно-Африканської Республіки.

Фото: freepik

Джерело матеріала
loader