«Дніпро» стартує в основному раунді Кубка Європи ФІБА
«Дніпро» стартує в основному раунді Кубка Європи ФІБА

«Дніпро» стартує в основному раунді Кубка Європи ФІБА

9 жовтня чемпіони української Суперліги - баскетболісти «Дніпро» зіграють свій перший матч в основному раунді Кубка Європи ФІБА.

Як повідомляє ФБУ, український клуб у польському місті Влоцлавек зустрінеться з командою «Анвіл». Початок гри о 19.00, передає Укрінформ.

«Дніпро» потрапив до групи D, де також зіграють «Динамо Сассарі» (Італія) та «Спортинг» (Португалія). Відповідно до формату, до наступного раунду вийдуть переможці 10 квартетів, а також шість кращих команд, що займуть другі місця.

Варто відзначити, що українській команді вдалось домовитися з іншими суперниками по групі у проведенні спарених матчів на виїзді, тому «Дніпро» виїхав з України на три тижні і за цей період зіграє всі шість матчів групового етапу, який для нашої команди завершиться 30 жовтня номінально домашнім поєдинком у Влоцлавеку проти «Анвіла».

Цей клуб є триразовим чемпіоном Польщі (здобув титули у 2003-у, 2018-у та 2019 роках), в останньому сезоні команда стала п’ятою у регулярному чемпіонаті та дійшла до півфіналу плей-офф.

У сезоні-2022/2023 «Анвіл» сенсаційно став переможцем Кубку Європи ФІБА, але минулого року команда завершила виступи на груповому етапі, вигравши три з шести матчів.

До Польщі приїхали 10 гравців «Дніпра» - Ігор Дубоненко, Станіслав Тимофеєнко, Михайло Горобченко, Іван Колдомасов, Олександр Тарасенко, Максим Закурдаєв, Євгеній Сорочан, Данііл Сипало, Володимир Конєв, Ілля Ліщина.

До команди також приєднався Олександр Мішула, про підписання якого клуб оголосив напередодні.

Напередодні у групі D Кубка Європи ФІБА «Динамо Сассарі» у Португалії обіграло «Спортинг» - 82:69.

Фото: fbu.ua.

Теги за темою
Польша Спорт Європа Дніпро Баскетбол
Джерело матеріала
loader