Коли потрібно прогрівати автомобіль: здивуються навіть досвідчені водії
Коли потрібно прогрівати автомобіль: здивуються навіть досвідчені водії

Коли потрібно прогрівати автомобіль: здивуються навіть досвідчені водії

Не всі водії знають, як правильно прогрівати автомобіль, щоб не нашкодити двигуну.

Питання, чи потрібно прогрівати двигун, викликає чимало суперечок серед автомобілістів. Деякі водії вважають, що це марна трата палива, а деякі впевнені, що без прогріву виїжджати зовсім не можна.

Навіщо прогрівати машину

За низької температури рідини в автомобілі набувають більш густої консистенції, що ускладнює їх перекачування. При старті без прогріву ви можете пошкодити механізм двигуна, оскільки він запуститься без достатньої кількості масла. Крім того, холодний двигун споживає більше пального та генерує більше шкідливих викидів. Тому прогрівання допоможе підтримувати нормальну роботу двигуна в холодну пору року.

Чи потрібно восени прогрівати машину

Експерти видання "Твоя машина" стверджують, що за наявності в двигуні якісного синтетичного моторного мастила прогрівати мотор при плюсових температурах не обов’язково. Як правило, у таких випадках можна рушати з місця відразу після запуску двигуна. Жодних серйозних наслідків це не спричинить.

Однак, коли температура повітря опускається до позначок +3 та нижче, все ж таки варто прогріти двигун протягом 1-2 хвилин. Це дозволить розігріти мастило до оптимальної робочої температури, щоб якісно змастити двигун.

Як правильно прогрівати автомобіль взимку

Експерти також дали кілька порад, які допоможуть вам правильно прогріти авто:

Варто зауважити, що тривале прогрівання може бути непотрібним та навіть шкідливим для двигуна, оскільки збільшує його зношування та скорочує термін служби. Оптимальний час прогрівання автомобіля взимку - від 5 до 15 хвилин.

Що відомо про видання "Твоя машина"?

Український автомобільний ресурс "Твоя машина" – щоденне інтернет-видання для автолюбителів в Україні. Воно публікує автомобільні новини, статті з відео і фотографіями. Видання зачіпає найрізноманітніші теми на автомобільну тематику, йдеться в описі сайту.

Читайте також:

Джерело матеріала
loader