"Ми закохалися": пара купила старовинну віллу, про яку "забули" 25 років тому
"Ми закохалися": пара купила старовинну віллу, про яку "забули" 25 років тому

"Ми закохалися": пара купила старовинну віллу, про яку "забули" 25 років тому

Подружжя Роджер і Мірелла проїхали 1 600 кілометрів, щоб подивитися покинутий будинок, який вони знайшли в інтернеті. Незабаром вони купили старовинну віллу приблизно за 150 000 євро.

49-річний Роджер і 54-річна Мірелла з Нідерландів взялася за амбітне завдання — відновити занедбану віллу в Італії, яка простояла недоторканою 25 років. Про це пише Newsweek.

Подружня пара розповіла про свою подорож у соціальних мережах, задокументувавши процес у TikTok і YouTube. Відео, присвячене цьому будинку, розташованому в італійському регіоні Ле-Марке, привернуло увагу глядачів, захоплених перспективою перетворення занедбаного старого будинку на придатний для життя.

У ролику в TikTok, що набрав понад 700 тисяч переглядів з моменту публікації наприкінці минулого місяця, Роджер і Мірелла показують віллу. На відео зафіксовано момент їхнього першого приїзду в маєток.

"Ми проїхали 1 600 кілометрів, щоб подивитися покинутий італійський будинок, який ми знайшли в інтернеті. Ми ніколи не були в цьому регіоні Італії, але те, що ми знайшли, було дивовижно. Старовинна вілла, побудована в стилі палаццо, розташована в долині пагорбів зі скромним видом на море і за п'ять хвилин їзди від пляжу", — пояснює Роджер.

Вважають, що віллу побудували в 1920-х роках.
Фото: newsweek

Мірелла поділилася подробицями про рішення пари придбати нерухомість, розташовану недалеко від прибережного села Купра-Маріттіма. Купівля, хоч і була незапланованою, дуже сильно перегукувалася з мрією, яку жінка виношувала з юності.

"З підліткового віку я мріяла жити в старому італійському будинку недалеко від узбережжя і стати письменницею", — каже вона.

Попри старий стан будинку, пара була зачарована.

"Вілла була занедбана протягом 25 років, про що можна судити по рослинах, що ростуть на даху. Ставні та вікна частково розбиті, і коли йде дощ, вода потрапляє всередину. Ми більше ніколи не дивилися на інші будинки. Люди кажуть, що ми божевільні, але чи так це?" — каже Роджер.

Мрія, втілена в життя

Пара купила віллу приблизно за 150 000 євро. Площа будинку становить 350 квадратних метрів, а висота стель — від 3,5 до 5,5 метрів. Разом із віллою вони отримали 20 000 квадратних метрів прилеглих сільськогосподарських угідь, на яких росте близько 20 оливкових дерев і є два природні джерела води. Фермерські угіддя обійшлися в додаткові 50 000 євро.

Хоча вік вілли залишається незрозумілим, вважається, що вона була побудована в 1920-х роках, а деякі її частини, можливо, і раніше.

"Ніхто точно не знає, скільки років будинку", — пояснила Мірелла, зазначивши, що прибудова, найімовірніше, була додана в 1950-х роках.

Пара планує повністю змінити планування
Фото: newsweek

Вілла належала двом італійським сестрам, які успадкували її від своєї тітки. Вони не виявили жодного інтересу до ремонту маєтку, що руйнується.

"У будинку зберігся інтер'єр, що належав попереднім власникам", — розповіла Мірелла, додавши, що всередині стояв неприємний запах через тварин, які там мешкали.

Пара планує повністю змінити планування, перетворивши будинок на резиденцію з п'ятьма спальнями та чотирма ванними кімнатами. На першому поверсі вони хочуть розмістити їдальню, кухню і вітальню, а горище буде переобладнано під додаткові спальні. У рамках довгострокової реконструкції вони сподіваються додати басейн, хоча бюджет може не дозволити реалізувати всі їхні мрії.

Раніше Фокус повідомляв, що будинки в житловому районі хочуть знести через проблеми з ґрунтом. Майкл Кеог, який прожив в одному з них чверть століття, розповів, що будівлі стали головною мішенню для вандалів і викрадачів металу.

Також стало відомо, що незнайомка отримала права на будинок вартістю $4 млн без відома власника. Крейг Адамс продовжує жити у своєму помешканні разом із дружиною, однак за документами воно більше йому не належить. Новою власницею стала Доун Мангам, яка вказала чоловіка як свого боржника.

Теги за темою
Італія Ремонт
Джерело матеріала
loader