У Нацраді сподіваються, що в Україні невдовзі буде повністю заблоковано Telegram
У Нацраді сподіваються, що в Україні невдовзі буде повністю заблоковано Telegram

У Нацраді сподіваються, що в Україні невдовзі буде повністю заблоковано Telegram

У Національній раді з питань телебачення і радіомовлення сподіваються, що через ризики, пов’язані з використанням Telegram, цей месенджер невдовзі зможуть заблокувати в Україні.

Про це повідомили на сайті Нацради у середу, 9 жовтня.

Як сказано у повідомленні, про небезпеку популярного серед українців месенджера у Нацраді почали говорити понад рік тому. Там зазначили, що їхнім працівникам заборонили користувалися Telegram на службових пристроях й ввели особливий порядок доступу до месенджера.

«Головне завдання — захистити не стільки співробітників, які за службовими обов’язками детально поінформовані про вади Телеграму, скільки службову інформацію. Тому є правило — на пристроях, де створюється, обробляється і зберігається службова інформація, Телеграму бути не може як у вигляді застосунку, так і у вебверсії», — зазначили у відомстві.

У Нацраді уточнили, що вони створюють окрему мережу для аналізу контенту діяльності медіа в Telegram.

«Ми сподіваємося, що поточний стан протидії ризикам, що пов’язані з використанням цієї соцмережі державними органами, є проміжним, і невдовзі Телеграм буде повністю заблокований в Україні, як свого часу було заблоковано Однокласники, ВКонтакте та всі сервіси компаній Яндекс та Мейл.ру», — додають у Нацраді.

20 вересня Національний координаційний центр кібербезпеки провів засідання за участі урядовців та військового керівництва й ухвалив рішення обмежити використання Telegram в органах держвлади, військових формуваннях і на об'єктах критичної інфраструктури через загрози державній безпеці.

У РНБО пізніше уточнили, що рішення не стосується офіційних каналів.

Голова Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко повідомляв, що заборона використання Telegram в Україні не стосується особистих смартфонів, а поширюється лише на робочі комп’ютери держслужбовців, військових та співробітників критичної інфраструктури.

Джерело матеріала
loader
loader