Опитування показало, скільки витрачають ВПО на оренду житла
Опитування показало, скільки витрачають ВПО на оренду житла

Опитування показало, скільки витрачають ВПО на оренду житла

Понад 60% внутрішньо переміщених осіб (ВПО) в Україні витрачають половину свого доходу на оренду житла. Дослідження показало, що в середньому переселенці платять близько 8500 гривень за житло, включаючи комунальні послуги, за середнього доходу 13561 гривня.

Про це свідчать дані опитування Міжнародної організації з міграції.

Ситуація ще важча для значної частини ВПО: для 38% їх витрати на житло досягають 70% сімейного бюджету. Більшість переселенців (53%) проживають у квартирах, третина – у будинках. Інші змушені задовольнятися кімнатами чи тимчасовим житлом.

Ці дані були отримані під час 17-го раунду Загального обстеження населення, проведеного МОМ з 13 липня до 12 серпня 2024 року. Дослідження охопило 40000 випадково обраних респондентів, включаючи докладні інтерв'ю з ВПО, репатріантами та місцевими жителями.

Звіт МОМ надає всебічний аналіз ситуації з внутрішнім переміщенням в Україні, включаючи демографічні характеристики, склад домогосподарств, уразливість та потреби переміщеного населення. Ця інформація покликана допомогти у прийнятті обґрунтованих рішень щодо стратегічних та програмних аспектів реагування на надзвичайні ситуації та відновлення в країні.

Нагадаємо, раніше Нацбанк спрогнозував, скільки українців покинуть країну у найближчі два роки.

Джерело матеріала
loader