Повний привід та економічні мотори: Dacia презентувала кросовер Bigster
Повний привід та економічні мотори: Dacia презентувала кросовер Bigster

Повний привід та економічні мотори: Dacia презентувала кросовер Bigster

Dacia презентувала новий повнорозмірний кросовер Bigster, який є старшим братом Duster і найбільшим у лінійці румунської марки.

Новинка сягає завдовжки 4570 мм при колісній базі 2700 мм. Її ширина і висота становлять 1810 та 1710 мм відповідно. З такими габаритами Bigster є повноцінним представником С-сегменту. Зовні він нагадує розтягнутий Duster. Кузов нового кросовера кутастий та виглядає дуже атлетично з високою лінією скління, майже вертикальним дахом, великими колесами та темним пластиковим обвісом.

Повний привід та економічні мотори: Dacia презентувала кросовер Bigster - Фото 1

Ще у Dacia Bigster фірмова передня частина з вузькими фарами та решіткою радіатора, а також масивним бампером з великим повітрозабірником. Задні ліхтарі перенесені зі спорідненого Duster, але мають інше наповнення. Задня стійка теж виглядає більш товстою. Дорожній просвіт моделі складає 220 мм.

Оснащення салону сучасне та цілком пізнаване. До нього увійшло зрізане кермо, 7-дюймова цифрова приладова панель (у топових версіях моделі вона 10-дюймова), мультимедійна система з 10,1-дюймовим екраном, а також аудіосистема Arkamys 3D Sound з шістьма динаміками, бездротова зарядка, адаптивний круїз-контроль.

Повний привід та економічні мотори: Dacia презентувала кросовер Bigster - Фото 2

Як і вся лінійка Dacia із двигунами ICE, новий Bigster побудований на платформі CMF-B від Renault Group. Кросовер пропонуватиметься лише з електрифікованими силовими установками. Базовими є 1,2-літрові бензинові турбодвигуни з віддачею 130 і 140 к.с., які доповнені стартер-генераторами.

Також запропонують гібридну версію, що підключається. Установка включає бензиновий двигун, два електромотори і батарею на 1,4 кВтг. Її віддача складає 155 к.с. Привід передній чи повний, а коробка передач – механічна шестиступінчаста. Публічний показ Bigster відбудеться на Паризькому автосалоні. Його продажі стартують у квітні 2025 року. Ціни оголосять у січні.

/
Повний привід та економічні мотори: Dacia презентувала кросовер Bigster - Фото 3
Повний привід та економічні мотори: Dacia презентувала кросовер Bigster - Фото 4
Повний привід та економічні мотори: Dacia презентувала кросовер Bigster - Фото 5
Повний привід та економічні мотори: Dacia презентувала кросовер Bigster - Фото 6
Повний привід та економічні мотори: Dacia презентувала кросовер Bigster - Фото 7
Повний привід та економічні мотори: Dacia презентувала кросовер Bigster - Фото 8
Повний привід та економічні мотори: Dacia презентувала кросовер Bigster - Фото 9

Джерело матеріала
loader
loader